Η εποχικότητα της πρώτης ύλης, η γεύση και η τεχνική πρωταγωνιστούν και πάλι στο ανοιξιάτικο μενού του εστιατορίου Simul gastronomic situ στο Κολωνάκι!

O chef-Patron Νίκος Θωμάς δημιούργησε δύο ανεξάρτητες κάρτες, μια για το a la carte menu και μια για το degustation menu, με εντελώς διαφορετικά πιάτα μεταξύ τους, μοιράζοντας το πάθος του ανάμεσα στο κρέας και το ψάρι.

Το Simul μπαίνοντας στον 4ο χρόνο λειτουργίας του, παραμένει ένα σύγχρονο μοντέρνο μπιστρό ελληνικής και ευρωπαϊκής κουζίνας. Ο Σεφ με την ομάδα του δημιουργεί γεύσεις με βάση τα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας. Το Simul υπηρετεί την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.

Η λίστα του κρασιού ανανεώθηκε, δίδοντας έμφαση σε ετικέτες μικρών οινοποιείων της Ελλάδας, ενώ υπάρχουν αρκετές επιλογές και από τον διεθνή αμπελώνα. Για την ανοιξιάτικη και θερινή περίοδο, έχει προστεθεί και μια μικρή κάρτα από cocktails την οποία υπογράφει ο γνωστός bartender Σταμάτης Σταματιάδης του Bunuel bar στο Κολωνάκι.

Ήδη έχει ανοίξει η μικρή cozy βεράντα του εστιατορίου, που φιλοξενεί τραπέζια από λευκό μάρμαρο, ενώ είναι στολισμένη με πολύ πράσινο και λουλούδια.

Το κύριο μενού του Simul για την Άνοιξη και το καλοκαίρι περιέχει ιδιαίτερα κρύα και ωμά πιάτα όπως «Γυαλιστερές, με κόλιανδρο, τσίλι,  λάιμ και κρέμα μαϊντανού με σκόρδο, αλλά και «Αρνίσιο Κεμπάπ: Ταρτάρ αρνί με πιπεριά Φλωρίνης, “πέτσα” γάλακτος και αμύγδαλο», καθώς και εποχικές εντυπωσιακές σαλάτες.

Οι προτάσεις στα ορεκτικά συνεχίζονται με το «Καλαμάρι Σχάρας, με πουρέ μαϊντανόριζας, μπιζέλι, chutney chorizo, γάλα καρύδας και κόλιανδρο», αλλά και με το πολύ διαφορετικό «Σαλάχι με Νιόκι, από μάγουλα από σαλάχι», ενώ στον κατάλογο υπάρχει πάντα η «Ρεβυθάδα με μοσχαρίσιο μεδούλι και καραβίδες».

Στα κυρίως πιάτα του a la carte θα απολαύσετε «Κόκορα κρασάτο με πελτές Ντομάτας, ξινό τραχανά και αρσενικό Νάξου», «Χοιρινό Καρέ με καλαμπόκια», «Αρνίσια Σπάλα με άγριο μπρόκολο, μανιτάρι king oyster και μούρα», αλλά και Ψάρι Ημέρας και Κοπές Μόσχου από μικρές φάρμες.

Το Degustation menu, που ονομάζεται #bistronomy, αποτελείται από 7 πιάτα, εντελώς διαφορετικά από τον κατάλογο του a la carte. Ταρτάρ μόσχου, Τοπιναμπούρ με espresso, & αυγοτάραχο,  Χταπόδι, Κουνέλι στιφάδο Brioche Λαβράκι και δύο γλυκές επιλογές.

Τα γλυκά στο νέο μενού του Simul είναι μια ακόμη γευστική έκπληξη, που ακολουθεί το στυλ του εστιατορίου.

Το Simul

Η αρχιτεκτονική του Simul αντανακλά την αισθητική των ανθρώπων που το διαχειρίζoνται της Αλεξάνδρας Γασπαρινάτου και του Σεφ Νίκου Θωμά. Τους χώρους διακρίνει η κομψότητα και η φιλοσοφία της κουζίνας, με καθαρές λιτές γραμμές, καμάρες και αδρά πρωτογενή υλικά.

Ιδιαίτερες χρήσεις υλικών όπως Μάρμαρο travertino , μεταλλικά στοιχειά στη διακόσμηση, χρήση ισοβενης δρυός στην επίπλωση, ένταση αλλά και κομψότητα, ποικιλία και ισορροπία.

Ο φωτισμός του εστιατοριου σε bronze αποχρώσεις εντείνει την σκηνοθετική αρχιτεκτονική του χώρου με τη χρηση πολλαπλών σημειών εστίασης –στάσης.

Η μικρή αυλή με το μαραμαρινο δάπεδο και τη μεταλική περγκολα αγκαλιάζει την πρόσοψη του χώρου και δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο μετάβασης. Ζεστό, φιλικό και κομψό, με στοιχεια σύγχρονου σχεδιασμού και συνδυασμό ιδιαίτερων υλικών.

Το Simul gastronomic situ με μια ματιά

  • Chef-Patron: Νίκος Θωμάς
  • Στυλ εστιατορίου: Μοντέρνο Μπιστρό
  • Περιγραφή κουζίνας: Μοντέρνα Ελληνική – Ευρωπαϊκή
  • Οικοδεσπότες: Νίκος Θωμάς, Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου
  • Διεύθυνση: Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο 18:00 – 00:00
  • Κυριακή: Κλειστά
  • Κρατήσεις:  21 0722 4737
  • simul.gr
  •  Facebook: SIMULgastronomicsitu
  • Hashtag: #SIMULgastronomicsitu