Ένα εστιατόριο στο Χαλάνδρι σερβίρει την πιο νόστιμη και φημισμένη πίτσα της Αντιπάρου. Ένα all day στο κέντρο με έμφαση στη μεσογειακή κουζίνα και το κρασί σας υποδέχεται στον στυλάτο χώρο του, ενώ ένας νέος πολυχώρος γεύσης σας συστήνει στα παραδοσιακά προϊόντα της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα ένα ιταλικό στο Νέο Ψυχικό δελεάζει τους πάντες με τα γευστικά ζυμαρικά του, ενώ ένα διαχρονικό εστιατόριο στην Κηφισιά σας μυεί στην οικογενειακή θαλπωρή και τις σπιτικές γεύσεις. Η γευστική έξοδος του Σαββατοκύριακου στην πόλη τα έχει όλα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ποια φιλοσοφία από τις παραπάνω ταιριάζει στα γούστα σας.

Lollo’s Atene

Η πιο διάσημη πίτσα της Αντιπάρου (και των Κυκλάδων γενικότερα) τώρα δίνει το παρών και στην Αθήνα, με το ιταλικό εστιατόριο Lollo’s Atene (Εθνικής Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι) να έχει προστεθεί στο δυναμικό του Χαλανδρίου.

Στεγάζεται σε μια υπέροχη μονοκατοικία με κήπο της δεκαετίας του ’50 και σερβίρει την πιο απολαυστική, ιταλική πίτσα στην πόλη. Μια επιλογή ανάμεσα σε 40, περίπου, «pinse» όπως τις αποκαλούν (το ρήμα pinsere στα ιταλικά σημαίνει πιέζω), σε οβάλ σχήμα και με λεπτή, τραγανή ζύμη, αποτελεί το σημείο αναφοράς του καταλόγου του.

Boccanegra

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στο κέντρο, που σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον. Τέσσερις φίλοι από διαφορετικούς χώρους ο καθένας, δημιούργησαν αυτό το all day φιλοσοφίας εστιατόριο, που βρίσκεται «κρυμμένο» στη στοά της Βουκουρεστίου.

Πιάτα της μεσογειακής κουζίνας έχουν την τιμητική τους και συνδυάζονται ιδανικά με κάποιο από τα εξαιρετικά κρασιά της ενημερωμένης wine list. Στα συν και τα signature cocktails για μια χαλαρή βραδινή έξοδο.

Ergon House

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις τόσο στο χώρο της εστίασης, όσο και της φιλοξενίας. Η αρχή της επιτυχημένης πορείας του Ergon έγινε στη Θεσσαλονίκη, για να εξαπλωθεί το επιτυχημένο concept του αργότερα τόσο σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό.

Η διττή λειτουργία του μεζεδοπωλείου και deli ταυτόχρονα, στο κτήριο επί της Μητροπόλεως (νο 23), πλέον έχει μετατραπεί σε τριπλή με την δημιουργία και του ομώνυμου ξενοδοχείου, όπου ο επισκέπτης του θα συναντήσει το εστιατόριο που εστιάζει στις ελληνικές γεύσεις και την Agora, όπου παραδοσιακά προϊόντα από κάθε σημείο της Ελλάδας έχουν την τιμητική τους.

Σαλματάνης

Από τα πιο ιστορικά εστιατόρια- μεζεδοπωλεία, όχι μόνο της Κηφισιάς (Συγγρού 12), αλλά ολόκληρης της Αττικής, καθώς έχει κλείσει ήδη έναν αιώνα λειτουργίας. Ατμόσφαιρα θαλπωρής, φιλικό περιβάλλον, νόστιμα μαγειρευτά και ζουμερά κρεατικά της ώρας. Καιρού επιτρέποντος στρώνει τραπέζια στην υπέροχη αυλή του.

Parlo

Casual, ιταλικό εστιατόριο παραδομένο στο πράσινο, σε έναν από τους πιο καθιερωμένους γαστρονομικούς προορισμούς στο Νέο Ψυχικό, το δρόμο της Αδριανείου. Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές εδώ δεν είναι άλλοι από την εξαιρετική πίτσα του και τα ζυμαρικά, που το καθιστούν σε καθιερωμένο σημείο αναφοράς για εκείνους που επιθυμούν να δοκιμάσουν νόστιμα πιάτα με εκλεκτές πρώτες ύλες.