Με το brunch να αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, αγαπημένη συνήθεια και των Αθηναίων τα στέκια της πόλης γεμίζουν τις κάρτες τους με ευρηματικούς γευστικούς συνδυασμούς, κάνοντας τους πάντες να υποκύψουν στον μεσημεριανό πειρασμό.

Λαχταριστά πάνκεικς σε γλυκές και αλμυρές επιλογές, πιάτα με πρωταγωνιστή το αυγό, ιδιαίτερα σάντουιτς με επιλεγμένες πρώτες ύλες γεμίζουν το κυριακάτικο τραπέζι της παρέας σε τέσσερα, καθιερωμένα για το brunch τους, στέκια της Αθήνας.

Estrella

Η μόδα που έγινε λατρεία στη Θεσσαλονίκη, έχει κατακτήσει πλέον και το αθηναϊκό κοινό με τους μοναδικούς γευστικούς πειρασμούς του, η φήμη των οποίων είχε καταφτάσει στην πόλη πολύ πριν το Estrella εδραιωθεί στον πεζόδρομο της Ρόμβης. Το περίφημο μπουγατσάν του, συνδυασμός μπουγάτσας και κρουασάν, σε διάφορους συνδυασμούς κάνει πάταγο, ενώ οι πλούσιες και χορταστικές προτάσεις του ενδείκνυται τόσο για brunch όσο και για πρωινό σε καθημερινή βάση.

Monsieur Barbu

Αν ένα στέκι στο Κουκάκι, έχει συνδέσει το όνομά του με το καθιερωμένο brunch της Κυριακής, αυτό δεν είναι άλλο από το Monsieur Barbu (Φαλήρου 59). Από τα πιο φημισμένα στέκια στην περιοχή, που αν δεν έχετε επισκεφτεί μέχρι σήμερα αξίζει ένα πέρασμα. Ευχάριστη ατμόσφαιρα, θετικά vibes, ωραίες μουσικές και ενημερωμένα cocktails με ανεπιτήδευτη παρουσίαση.

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Warehouse, εκτός του ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, σερβίροντας επιλεγμένα blends από την Λατινική Αμερική, την Αφρική και άλλες επιλεγμένες περιοχές του κόσμου, σερβίρει και εκπληκτικό brunch.

Η κάρτα του δηλώνει ιδιαίτερη αδυναμία στα αυγά, ενώ στις best seller προτάσεις του συγκαταλέγεται η εκπληκτική στραπατσάδα του. Δημιουργικά σάντουιτς και επιλογές για vegetarian δεν λείπουν από τις προτάσεις του.

Senios

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (στον αριθμό 15) το Senios, ένα new age καφενείο που δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και στου ποτού, και αποτελεί έμπνευση της επιτυχημένης ομάδας των The Clumsies. Συνταγές της γιαγιάς, ψαγμένες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας και ευρηματικοί συνδυασμοί συνθέτουν ένα μενού που δίνει μια φρέσκια διάσταση σε γνώριμες γεύσεις.

Την ίδια στιγμή, πίσω από το bar η βραβευμένη ομάδα του The Clumsies ετοιμάζει cocktails αρωματισμένα σε βαρέλια και βασισμένα σε iconic κλασικές συνταγές με ένα signature twist από τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση.