Στέκια που χαρακτηρίζονται για τη ζεστή ατμόσφαιρα και το φιλόξενο περιβάλλον, τους γευστικούς μεζέδες με αναφορές, ως επί το πλείστον, στην πολυαγαπημένη Κρήτη και η ρακή να ρέει άφθονη.

Ακολουθούν πέντε νόστιμες διευθύνσεις στην πόλη που θα σας βγάλουν εκτός κέντρου και θα σας συστήσουν στην εμπειρία ενός αυθεντικού ρακάδικου.

Αθιβολή

Νεανικό και παρεΐστικο, μικρό και αυθεντικό ρακάδικο στη Νέα Ερυθραία (Αναξαγόρα 7) με ένα ζεστό και όμορφο περιβάλλον, όπου επικρατεί το ξύλο. Ρακή και ρακόμελο από την Κρήτη συνοδεύουν ιδανικά κρητικές νοστιμιές. Σαλάτα ντάκος, σφακιανή πίτα, κολοκυθοανθοί με γαλομυζήθρα, κρητικό λουκάνικο, χοχλιοί μπουμπουριστοί στις προτάσεις του καταλόγου που γίνονται ανάρπαστες.

Byράκί

Το όνομά του αποτελεί λογοπαίγνιο από τη λέξη μπαϊράκι (στα τούρκικα σημαίνει σημαία) και by-ρακί (από την αγαπημένη κρητική ρακή). Πολύχρωμες πινελιές σε ένα φιλικό και παρεΐστικο περιβάλλον που ενδείκνυται για ατελείωτες ρακοκαταστάσεις με την παρέα.

Σε αυτό το ο μοντέρνο ρακάδικο- μεζεδοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια (Νικολάου Τρυπιά 41) οι επιλεγμένες πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς έχουν την τιμητική τους (τυριά από τη Ρούμελη, απάκι από την Κρήτη, τοπικά προϊόντα από την Εύβοια και την Πελοπόννησο), για την δημιουργία πιάτων που καθιερώνονται στη συνείδηση του κοινού.

Ρακαδημία

Συνώνυμο με τον πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας στο Αιγάλεω (Αγίας Λαύρας 9 & Αγίου Κωνσταντίνου 4), το ρακάδικο- μεζεδοπωλείο Ρακαδημία, έχει ταυτίσει το όνομά του με το νεανικό κοινό της περιοχής. Οικονομικοί και πλούσιοι μεζέδες και ποικιλίες κρεατικών ή θαλασσινών συνοδεύονται με ρακή, ούζο, τσίπουρο ή κρασί. Ευχάριστο περιβάλλον και φιλική εξυπηρέτηση στα συν.

Ρακόμελο

Τρία διαφορετικά είδη ρακόμελου (το δικό τους ρακόμελο, κρητικό ρακόμελο και ρακόμελο Αμοργού) και δύο οινόμελου (με κόκκινο ή λευκό κρασί), στα όσα θα σας πείσουν να επιλέξετε το Ρακόμελο στην Άνω Ηλιούπολη (Διστόμου 9) ξανά και ξανά. Νοστιμιές από την ελληνική παράδοση αλλά και πιο σύγχρονες γευστικές προτάσεις γεμίζουν το τραπέζι. Στα όσα κλέβουν την παράσταση η κατηγορία «κρητικές νοστιμιές» και τα «ρακομελοτσικνίσματα».

Εστία

Καθιερωμένο στέκι στο Νέο Ηράκλειο (Κηφισίας 1) με χαλαρό και φιλικό περιβάλλον, λίγα βήματα από τη στάση του ΗΣΑΠ. Ευχάριστη εξυπηρέτηση, νόστιμες γεύσεις και οικονομικές τιμές στα όσα το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού και να είναι συνεχώς γεμάτο με κόσμο. Μεζεδάκια, ρακές και παρεούλα το τρίπτυχο που θα συναντήσετε εδώ. Ζωντανή μουσική και όλο το μαγαζί γίνεται μία παρέα.