Το τσουχτερό κρύο για να αντιμετωπιστεί σωστά θέλει ζεστό, αρωματικό ρακόμελο. Για τα κρύα απογεύματα του Ιανουαρίου, λοιπόν, δεν θα χρειαστείτε πολλά.

Ντυθείτε ζεστά, πάρτε την παρέα και επισκεφτείτε κάποιο από τα στέκια που ακολουθούν για ένα ή και περισσότερα καραφάκια μυρωδάτο ρακόμελο.

Γιασεμί

Αν ένα στέκι βγάζει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο (πλέον) Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα. Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνουν στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει σπιτικά γλυκά (κορυφαία η πορτοκαλόπιτα), αχνιστό καφέ και αρωματικό ρακόμελο.

Κουζουλούμ

Ολόφρεσκα, χειροποίητα και λαχταριστά γλυκά που συνδυάζονται με ζεστό, αρωματικό ρακόμελο. Το Κουζουλούμ (Πλαταιών 37) έκανε την εμφάνισή του στην πιάτσα του Κεραμεικού για να γλυκάνει και να ζεστάνει τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.

Roots Rakomelo Pop Up Bar

Μέχρι τις 23 Ιανουαρίου το υπόγειο του  Yoleni’s Greek Gastronomy center, στο Κολωνάκι (Σόλωνος 9), θα φιλοξενεί το Roots Roots Rakomelo. Ένα pop up bar, αφιερωμένο στα ελληνικά λικέρ, που επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του στεκιού με ρακόμελο. Λειτουργεί καθημερινά από τις 17.00 μέχρι αργά ο βράδυ.

Λαΐνι

Αυθεντικό κρητικό καφενείο σε μια ήσυχη γωνιά του Κεραμεικού (Αρτεμισίου 40). Σας καλημερίζει από νωρίς το πρωί με καφέ, ενώ όσο περνάει η ώρα σερβίρει νόστιμους κρητικούς μεζέδες με διαλεχτά καλούδια από την Κρήτη. Από τα όσα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το σπιτικό ρακόμελο, με κρητική ρακή. Συχνά θα συναντήσετε ζωντανή μουσική με λαούτο και λύρα.

Βρεττός

Ιστορικό ποτοπωλείο στην Πλάκα (Κυδαθηναίων 41), που λειτουργεί από το 1909 και διαθέτει 40 διαφορετικές γεύσεις σε λικέρ. Για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα σερβίρει και αρωματικό, χειροποίητο ρακόμελο, ενώ από τον κατάλογό του δεν λείπουν κλασικά και signature cocktails (και με ρακόμελο). Στα συν και η ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα.