Το Ergon Ensemble συνεχίζοντας το ταξίδι του στις σημαντικές μουσικές κληρονομιές, κυρίως μέσα από τους ανθρώπους που αντλούν έμπνευση και ήχο από την παράδοση, αναζητά τη διαφορετικότητα αλλά και τον κοινό παρονομαστή που στοιχειοθετεί την χωροχρονική συνέχεια του όρου Βαλκάνια.

Η Βαλκανική χερσόνησος, σημείο συ νάντησης πολιτισμικών «τεκτονικών πλακών», υπήρξε ανέκαθεν ένα χωνευτήρι εθνοτήτων, γλωσσών και κουλτούρας. Η συνύπαρξή τους, άλλοτε αρμονική κι άλλοτε πάλι συγκρουσιακή, όχι μόνο δεν απέτρεψε, αλλά αντιθέτως επέβαλε τη διάχυση των πληροφοριών και εμπειριών προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πολυπολιτισμικού μωσαϊκού.

Η παράδοση, που εμπεριέχει και την έννοια της συνέχειας, μέσα από τη ματιά του σύγχρονου συνθέτη και από τις τεχνικές και τα πλούσια ηχοχρώματα της σύγχρονης μουσικής, παίρνει εδώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όψεις. Οι εξωδυτικοί μουσικοί δρόμοι, οι ασύμμετροι χορευτικοί ρυθμοί και οι μελωδικές εκτελεστικές ιδιαιτερότητες, εμποτισμένες με μια ποικιλία συναισθημάτων συνθέτουν έναν καμβά για να στηθεί μια προκλητικά ενδιαφέρουσα μουσική εμπειρία.

Πριν από τη συναυλία, στις 19:30, θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση των έργων και συζήτηση με το κοινό, με την παρουσία όλων των συνθετών.