Η μεγάλη αποδοχή του κοινού ξεπερνά, κάθε προσδοκία σε κάθε νέα παράσταση του προγράμματος «The Met: Live in HD» της Μetropolitan Opera, που έφερε στην Ελλάδα ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ. Έτσι, και για την παράσταση του Philip Glass «Satyagraha», που μεταδόθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, απευθείας από τη Νέα Υόρκη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε όλες τις αίθουσες προβολής του προγράμματος, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν από τις πρώτες κιόλας μέρες έκδοσής τους. Sold out, ήταν η παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον του Βόλου, ενώ και στις υπόλοιπες πόλεις η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή.

Το δεύτερο έργο της τριλογίας του Philip Glass «Satyagraha», σε λιµπρέτο του ίδιου και της Constance DeJong, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1980, στην Ολλανδία, ήταν η 50η παράσταση του προγράμματος «The Met: Live in HD», συνολικά από την αρχή των μεταδόσεων το 2006. Το έργο που είναι αφιερωμένο στη ζωή του Γκάντι και τις εμπειρίες του στη Νότιο Αφρική, καθήλωσε τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Το έργο «Satyagraha» του μινιμαλιστή συνθέτη Philip Glass, υπολογίζεται πως την παρακολούθησαν περίπου 45.000 θεατές στη Βόρειο Αμερική, μέσα από 850 αίθουσες προβολής, αλλά και 30.000 θεατές σε συνολικά 38 χώρες: 25 στην Ευρώπη, 9 στη Λατινική Αμερική, αλλά και κοινό από την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Μαρόκο και τις Μπαχάμες.

Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει μια παράσταση να είναι sold out, καθώς στη μεγάλη πρεμιέρα της προβολής των παραστάσεων «The Met: Live in HD» με το έργο του Donizetti «Anna Bolena», αλλά και στη δεύτερη, με το έργο του Mozart, «Don Giovanni» εισιτήρια και πάλι, είχαν εξαντληθεί πολύ νωρίτερα από την ημέρα προβολής της όπερας!

Επόμενη παράσταση είναι το έργο του George Frideric Handel «Rodelinda». Συγκλονιστική στην πρεμιέρα της όπερας του George Frideric Handel το 2004 στη Metropolitan Opera, η Renee Fleming επαναλαμβάνει τον ομώνυμο ρόλο στην παραγωγή του Stephen Wadsworth. Στο πλευρό της η Stephanie Blythe και ο κόντρα-τενόρος Andreas Scholl. Διευθύνει ο Harry Bicket, εξειδικευμένος στο ρεπερτόριο Μπαρόκ. Λιμπρέτο: Nicola Haym.

Η παράσταση «Rodelinda» του George Frideric Handel θα μεταδοθεί στις 3 Δεκεμβρίου, στις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και από τις παρακάτω αίθουσες του δικτύου προβολής του προγράμματος «The Met: Live in HD»:

• Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
• Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
• Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας OSCAR
• Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
• Κινηματοθέατρο Αχίλλειον Βόλου

Για τη συγκεκριμένη παράσταση η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD», που ξεκίνησε εντυπωσιακά στη χώρα μας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, με την παράσταση «Anna Bolena» του Donizetti, περιλαμβάνει 11 υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2011- 2012, που μεταδίδονται, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και προβάλλονται σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών «The Met: Live in HD», ακολουθούν οι παραστάσεις:
• Gounod: «Faust» – Νέα παραγωγή, 10 Δεκεμβρίου 2011
• «The Enchanted Island» (Το Μαγεμένο Νησί) – Νέα παραγωγή, 21 Ιανουαρίου 2012
• Wagner: «Gοetterdammerung» (Το Λυκόφως των Θεών), 11 Φεβρουαρίου 2012
• Verdi: «Ernani» 22 Μαρτίου 2012
• Massenet: «Manon» – Νέα παραγωγή 7 Απριλίου 2012 (σε όλες τις αίθουσες εκτός Αθηνών) & 10 Απριλίου 2012 (στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
• Verdi: «La Traviata» 20 Απριλίου 2012 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com