Ο «πατέρας του πιο καλοφαγά αρουραίου, που θέλει να γίνει μάγειρας στο καλύτερο εστιατόριο του Παρισιού – γνωστού και ως Ρατατούι»- αλλά και του «Βασιλιά των Λιονταριών», Τζιμ Καπομπιάνκο, έρχεται στην Ελλάδα.

Υπάρχει όμως και δεύτερος καλεσμένος. Ο καταξιωμένος δημιουργός στο χώρο του animation Κάσιντι Κέρτις, των κινουμένων σχεδίων «Σρεκ» και «Μαδαγασκάρη».

Οι δύο πολυβραβευμένοι δημιουργοί αφήνουν τα μεγαλύτερα στούντιο κινουμένων σχεδίων (Πίξαρ και Ντρίμγουρκς) και έρχονται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για το 4ο Animasyros, το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ κινουμένων σχεδίων.

Η Σύρος θα αποδείξει από 15 έως 18 Σεπτεμβρίου ότι αποτελεί δικαίως πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους δημιουργούς επιβεβαιώνοντας το χαρακτηρισμό ως διεθνές «σταυροδρόμι» των τεχνών και των πολιτισμών.

Για τέταρτη χρονιά το φεστιβάλ ανανεώνει το καθιερωμένο ραντεβού του και φέτος, προσκαλώντας μας στο Θέατρο «Απόλλων», στο Πνευματικό Κέντρο και στο 1ο Γυμνάσιο Ερμούπολης.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η επίσημη έναρξη πραγματοποιείται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου με την ταινία μικρού μήκους «Leonardo» του Τζιμ Καπομπάνκο, που θα είναι η πρώτη της «έξοδος» στην Ελλάδα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ερμούπολης.

«Είμαστε περήφανοι που φέτος ο αριθμός των ταινιών διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι». Από τις 600 ταινίες που κατατέθηκαν, επιλέξαμε τις 130 από 45 χώρες. Ευχόμαστε του χρόνου να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουμε παραπάνω» δήλωσε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η διευθύντρια του προγράμματος Μαρία Ανεστοπούλου.