Ανοίγει απόψε τις πύλες του το 11ο φεστιβάλ Πηνειού στην Λάρισα, το οποίο φιλοξενείται στις όχθες του ποταμού και είναι το πιο δημοφιλές φεστιβάλ της πόλης και όχι μόνο, με διοργανωτή τον δήμο Λαρισαίων.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, έχει χαρακτηρίσει το Φεστιβάλ ως «γιορτή του περιβάλλοντος», με τη συμμετοχή και συμπαράσταση πολλών τοπικών φορέων.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου και εφέτος είναι αφιερωμένο στον «εθελοντισμό», αφού το 2011 είναι το πανευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού.

Στη διάρκεια των 9ημερων εκδηλώσεων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν θεατρικές παραστάσεις, προβολή ντοκιμαντέρ, συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, εμφανίσεις τοπικών μουσικών σχημάτων, αθλητικές δραστηριότητες , τη γνωστή ποδηλατοδρομία στην οποία κάθε χρόνο ηγείται η γνωστή ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη, βραδιές αφιερωμένες στη παράδοση, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, βραδιές χορού, εικαστικές δραστηριότητες, ομιλίες

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, καθώς έχουν προγραμματιστεί δραστηριότητες για κάθε ηλικία.