Η έξοδος για φαγητό το μεσημέρι της Κυριακής είναι κάτι σαν παράδοση. Εξάλλου, η Κυριακή είναι η ημέρα που ξεκουραζόμαστε, δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα, ούτε και να μαγειρέψουμε, παρά μόνο να βγούμε έξω για φαγητό, το μεσημέρι.

Οι ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία είναι από τις σταθερές επιλογές, ειδικά τον χειμώνα. Το κέντρο της Αθήνας αποτελεί, επίσης, πάντα μια καλή επιλογή για να βρεθείς με τους φίλους για απολαυστική μεζεδοκατάσταση. Εκεί, θα βρείτε, μεζεδοπωλεία που σερβίρουν νοστιμιές πραγματικά αξέχαστες.

Άμα Λάχει

Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό το μεζεδοπωλείο επί της Καλλιδρομίου. Τα πιάτα του Άμα Λάχει, ξεχωρίζουν για τη μοντέρνα εκδοχή της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, με συνταγές εμπνευσμένες από διάφορα σημεία της χώρας. Το μενού ολοκληρώνεται με μια ψαγμένη λίστα από επιλεγμένες ελληνικές μπίρες και ούζα. Το υπέροχο νεοκλασικό που το φιλοξενεί -εδώ παλιά λειτουργούσε το δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων- κερδίζει τα βλέμματα όλων.
Μεθώνης 66 & Καλλιδρομίου, Αθήνα

Το Καφενείο του Ρίζου

Η αναβίωση του κτιρίου, που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’30, έγινε με σεβασμό στη μακρόχρονη ιστορία του, με αποτέλεσμα να στηθεί ένα καφενείο κάτω από την Ακρόπολη που σε γυρίζει πίσω στην παλιά Αθήνα. Στα του μενού, θα βρείτε νόστιμους και οικονομικούς μεζέδες, αλλά να ξέρετε, τα κεφτεδάκια του Καφενείου του Ρίζου, ξεχωρίζουν.
Ακάμαντος 2, Θησείο

Gastone

Η δημιουργική ομάδα του Cookoovaya, προτεινόμενου εστιατορίου του διεθνούς οδηγού Michelin, στη Χατζηγιάννη Μέξη, από το καλοκαίρι του 2021 συστήνει τους λάτρεις της κρεατοφαγίας σε ένα πρωτότυπο concept στο κέντρο της Αθήνας που συνδυάζει την αμερικάνικη φιλοσοφία του fine dining με τις αυθεντικές, ελληνικές χασαποταβέρνες. Το αποτέλεσμα; Δημιουργικά πιάτα και μεζέδες με βάση το κρέας, που προσφέρουν μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία. Ναυαρχίδα του μενού η περίφημη τραγανή γουρουνοπούλα, που γίνεται πραγματικά ανάρπαστη.
Πραξιτέλους 43 & Αγίου Μάρκου, Αθήνα

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μία από τις πιο σύγχρονες και επιτυχημένες εκδοχές του σύγχρονου μπακάλικου- ταβέρνας, που τιμούν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και ταυτόχρονα την διανθίζουν με μοντέρνες πινελιές. Στον Τζίτζικα και Μέρμηγκα εκλεκτές πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας παντρεύονται αρμονικά δημιουργώντας πιάτα που ξελογιάζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα