Αυτό το λαχταριστό πιάτο, με την λεπτή ζύμη και τα πλούσια υλικά αποτελεί τον ορισμό της απόλαυσης. Πόσο μάλλον όταν απολαμβάνετε την πίτσα σε στέκια που ξεχωρίζουν για τη μαεστρία τους στο «εθνικό φαγητό» της Ιταλίας.

Η αναζήτηση της τέλειας πίτσας, ωστόσο, δεν είναι εύκολη γι’ αυτό κι εμείς παρακάτω συγκεντρώσαμε κάποια από τα στέκια στην πόλη όπου θα την απολαύσετε όπως ακριβώς πρέπει.

Odori

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του.

Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Lollo’s Atene

Η πιο διάσημη πίτσα της Αντιπάρου (και των Κυκλάδων γενικότερα) τώρα δίνει το παρών και στην Αθήνα, με το ιταλικό εστιατόριο Lollo’s Atene (Εθνικής Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι) να έχει προστεθεί στο δυναμικό του Χαλανδρίου.

Στεγάζεται σε μια υπέροχη μονοκατοικία με κήπο της δεκαετίας του ’50 και σερβίρει την πιο απολαυστική, ιταλική πίτσα στην πόλη. Μια επιλογή ανάμεσα σε 40, περίπου, «pinse» όπως τις αποκαλούν (το ρήμα pinsere στα ιταλικά σημαίνει πιέζω), σε οβάλ σχήμα και με λεπτή, τραγανή ζύμη, αποτελεί το σημείο αναφοράς του καταλόγου του.

Nonna Edda

Nonna Edda

Ο Ιταλός πιτσαϊόλο Andrea Serrani, έφερε την μυστική συνταγή από την γεννέτειρά του στην Αθήνα και έκτοτε το Nonna Edda (Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 62-64, Καισαριανή) έχει γίνει σημείο αναφοράς στην πόλη για την αυθεντική, ιταλική πίτσα του. Η ζύμη ανοίγεται την ώρα της παραγγελίας, ενώ τα αλλαντικά που χρησιμοποιούνται -προσούτο, λουκάνικο, τοσκανέζικο, πικάντικο- αποτελούν εξαιρετικές ιταλικές πρώτες ύλες.

Da Bruno

Με περισσότερα από 30 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά ιταλικά στην πόλη. Φιλόξενη σάλα, προσεγμένη κουζίνα και γεύσεις που ταξιδεύουν στην Ιταλία στα χαρακτηριστικά που έχουν καθιερώσει το Da Bruno (Αγ. Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο) στη συνείδηση του κοινού. Η παράδοση της ιταλικής κουζίνας συναντάται σε όλα τα πιάτα της αυθεντικής αυτής τρατορίας, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της.

Ο Ιταλός σεφ φημίζεται για την μαεστρία του στην πίτσα, η οποία σερβίρεται με λεπτή και τραγανή ζύμη σε διάφορες εκδοχές και συνδυασμούς που ξαφνιάζουν!

Burrattino

Burrattino

Το Burattinno, επί της Μητροπόλεως (νο 36) φέρνει τις βενετσιάνικες συνήθειες στο κέντρο της Αθήνας, συνδυάζοντας το καθιερωμένο spritz των κατοίκων της ιταλικής πόλης με πληθώρα ιταλικών «μεζέδων» παρασκευασμένων με πρώτες ύλες που καταφτάνουν απευθείας από την Ιταλία. Μπρουσκέτες, αραντσίνι και πίτσα βάζουν σε πειρασμό, την ώρα που οι πληθωρικές μακαρονάδες -όπως η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα- και τα λαχταριστά ριζότι, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.