Η Citroen παρουσιάζει το Type Holidays στην έκθεση Caravan του Ντισελντορφ, μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον κόσμο για πολυτελή οχήματα αναψυχής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2023. Το όχημα αυτό συνδυάζει χαρακτηριστικά από το εμβληματικό Citroen Type H και το πιο σύγχρονο SpaceTourer, έχοντας ως αποτέλεσμα μια διάταξη εσωτερικού που σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε όλο το δίκτυο της Citroen.

Από την ίδρυσή της, η Citroen είναι μια δημοφιλής μάρκα που προάγει την ελευθερία στις μετακινήσεις. Η μάρκα διαθέτει την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη πρακτικών, ευφάνταστων και προσιτών μοντέλων που συνδέονται με τις εξορμήσεις και την αναψυχή. Θέλοντας να επιδείξει αυτήν την κληρονομιά, η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε ένα Space Tourer στη μορφή ενός Type H, βασισμένο στο έργο του Ιταλικού κατασκευαστή λεωφορείων Caselani. Ο συγκεκριμένος οίκος, που αποτελεί πιστό συνεργάτη της μάρκας, έχει ήδη δημιουργήσει αρκετά αμαξώματα με «νεο-ρετρό» στιλ για τα μοντέλα της Citroen. Η ζωή με το van είναι ένας διαφορετικός τρόπος ταξιδιού. Με ένα όχημα όπως το Type Holidays, που ξεχωρίζει πραγματικά από τα καθιερωμένα, κάθε ταξίδι μαζί του είναι μια πραγματική απόλαυση. Ο μοναδικός του σχεδιασμός, όπως και ο γκρι χρωματισμός του, αποτελούν μια ωδή στο θρυλικό Type H, το διάσημο «Tube».

Το Type Holidays προετοιμάζει το έδαφος για μια πιο ισχυρή δέσμευση από την μάρκα, μέσω μιας ολοκληρωμένης πρότασης, που θα είναι διαθέσιμη σε όλο το δίκτυο της.

Αυτή η επένδυση αποτελεί απάντηση στους λάτρεις της ελευθερίας και της φύσης, εκείνους που θέλουν να ανοίξουν την πόρτα του camper van και να θαυμάσουν ένα υπέροχο τοπίο. Το Type Holidays μπορεί να κινηθεί σχεδόν παντού, έχει λιγότερο από 2 μέτρα ύψος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χωρέσει σε πάρκινγκ (στην πόλη και στην παραλία) και να χρησιμοποιηθεί καθημερινά, όλο τον χρόνο. Η συγκεκριμένη αγορά αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου 90.000 νέα οχήματα κάθε χρόνο στην Ευρώπη, περισσότερα από το μισό των πωλήσεων αυτοκινήτων αναψυχής. Ο μοντέρνος σχεδιασμός του Space Tourer είναι μια φυσική πρόσκληση για ξεχωριστά ταξίδια, χωρίς περιορισμούς.

Με αυτό το όχημα, το κάμπινγκ είναι πλέον «στυλάτο», ακολουθώντας την τάση του «glamping». Το Type Holidays προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του Space Tourer: ευρυχωρία, άνεση, ήσυχη λειτουργία, δύο κινούμενες πλευρικές πόρτες για εύκολη πρόσβαση και αερισμό, ανεξάρτητο ανοιγόμενο πίσω παράθυρο και αρκετά ακόμα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν έως και σε τέσσερα άτομα για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Η εταιρία ανέθεσε τον εξοπλισμό του van σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες του είδους, τη Bravia Mobil. Αυτή η Σλοβενική εταιρεία τοποθέτησε στο Type Holidays όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια ιδανική εμπειρία ταξιδιού, όπως:

  • Δύο μπροστινά καθίσματα που περιστρέφονται προς τον χώρο ενδιαίτησης του οχήματος.
  • Μια πλήρης κουζίνα (χώρος για μαγείρεμα, νεροχύτης, ψυγείο).
  • Ένα αναδιπλούμενο τραπέζι για φαγητό ή εργασία και αρκετά ντουλάπια για την αποθήκευση αντικειμένων.
  • Ένα σύστημα θέρμανσης της Webasto, για εξασφάλιση της βέλτιστης θερμοκρασίας εντός του οχήματος.

Με ρετρό εξωτερική εμφάνιση και μοντέρνο εσωτερικό, το Citroen Type Holidays υπόσχεται να είναι ο ιδανικός σύντροφος για μια απόδραση με απόλυτη ελευθερία.