Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται με το γκραν πρι στο Βέλγιο και στις κατατακτήριες δοκιμές ο Μαξ Φερστάπεν ήταν με διαφορά ο πιο γρήγορος από όλους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι του ανήκει η pole position, η οποία τελικά πήγε στον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari, αφού του επιβλήθηκε ποινή πέντε θέσεων.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing πετάει προς την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος αφού έχει επτά συνεχόμενες νίκες και έχει ήδη αποκτήσει τεράστια διαφορά από τους διώκτες. Στο Βέλγιο, λοιπόν, ο Φερστάπεν θέλει να κάνει το 8X8, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ από το 2013, αλλά η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη αφού θα αρχίσει από την 6η θέση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν εντυπωσιακός στις κατατακτήριες δοκιμές και με 1:46.168 έκανε με διαφορά τον καλύτερο χρόνο, αφήνοντας στη 2η θέση τον Λεκλέρ με 1:46.988, αλλά το γεγονός ότι προχώρησε σε 5η αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων ενώ επιτρέπονται μέχρι τέσσερις για κάθε οδηγό σημαίνει ότι έχει ποινή πέντε θέσεων.

Έτσι, η pole position πήγε στον Λεκλέρ και πίσω του, στη 2η θέση, θα είναι ο Σέρχιο Πέρεζ που έκανε 1:47.045 ενώ στην 3η θα βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον που έκανε χρόνο 1:47.087. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Σάινθ, Πιάστρι, Νόρις, Ράσελ, Αλόνσο και Στρολ.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών για το γκραν πρι του Βελγίου…

Κατατακτήριες δοκιμές Formula 1 στο Βέλγιο