Την είδαμε στην έκθεση της Γενεύης πριν λίγους μήνες και πραγματικά μας άφησε άφωνους! Το εντυπωσιακό δημιούργημα του Bertone σχεδιάστηκε για τα 100 χρόνια της Alfa Romeo και μας δίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια ιδέα για το πώς θα μπορούσαν να είναι τα μελλοντικά κουπέ της φίρμας!

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η παραγωγή της (σίγουρα σε μια πιο προσγειωμένη έκδοση) είναι αδύνατη!

Το εκπληκτικό στούντιο του Bertone σχεδίασε αλλά και υλοποίησε το πρωτότυπο όχημα που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη του οχήματος, το 2+2 θέσεων μοντέλο χρησιμοποιεί κινητήρα V8 με τη χωρητικότητα στα 4,7 λίτρα και την απόδοση στους 450 ίππους, όμως αναμφισβήτητα το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η εμφάνιση του!

Η Alfa Romeo Pandion σχεδιάστηκε ως φόρος τιμής για τα 100 χρόνια της φίρμας και ο Bertone έβαλε τα δυνατά του, χρησιμοποιώντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τη σχεδιαστική γλώσσα που ο ίδιος ονομάζει «Skin&Frame».

Το Skin αναφέρεται στο σαγηνευτικό σχήμα του αυτοκινήτου (συμβολίζεται από το φίδι στο σήμα της Alfa Romeo), και το Frame αντιπροσωπεύει τη μηχανική τελειότητα των αγωνιστικών οχημάτων της φίρμας (συμβολίζεται από το σταυρό στο σήμα της εταιρείας)!

Πηγή: autotriti.gr