Η Mazda ανακοίνωσε την αναβάθμιση της ναυαρχίδας της, του Mazda 6. Η αναβάθμιση αυτή συμπεριλαμβάνει βελτιωμένες επιδόσεις οδήγησης, προσθήκη λειτουργιών υποβοήθησης οδηγού και νέες εκδόσεις. Επιπλέον, με αφορμή τον εορτασμό της 20ης επετείου της πρώτης γενιάς Mazda 6,
κυκλοφορεί η ειδική έκδοση “20th Anniversary”.

Το Mazda 6 (γνωστό και ως Atenza στην Ιαπωνία) κυκλοφόρησε στην αγορά, τον Μάιο του 2002, έγινε δεκτό με άκρως θετικές κριτικές και έχει ήδη υποστεί δύο εκτενείς επανασχεδιασμούς, αλλά συνεχίζει σταθερά να αποτυπώνει αυτό που το χαρακτηρίζει από την πρώτη κιόλας στιγμή, τη χαρά της οδήγησης.

Η Ιαπωνική μάρκα με αφορμή την 20η επέτειο του μοντέλου παρουσίασε την ειδική έκδοση του “20th Anniversary ” που συμπεριλαμβάνει όλα τα στοιχεία που έχουν κάνει το μοντέλο διαχρονικά ξεχωριστό: στιβαρή παρουσία, εξελιγμένες επιδόσεις, αξιοπιστία και οδηγική ευχαρίστηση.

Η επετειακή έκδοση διατίθεται μόνο σε 2 δύο χρώματα τα οποία έχουν παραχθεί με την αποκλειστική τεχνολογία βαφής Takuminuri . Το λευκό Rhodium White Premium και το ολοκαίνουργιο χρώμα αμαξώματος Artisan Red Premium. Συνδυάζοντας τη διαφάνεια αλλά και το βάθος του, αυτό το
κόκκινο έρχεται να ξεχωρίσει και να αποτελέσει το τέταρτο χρώμα που
παράγει η μάρκα με την μεθοδολογία Takuminuri.

Η επετειακή έκδοση ξεχωρίζει ακόμα για το εσωτερικό του που περιλαμβάνει επένδυση με δερμάτινα ταμπά καθίσματα Nappa, προσκέφαλο μπροστινού καθίσματος με ανάγλυφο λογότυπο 20ης επετείου και ταμπλό με καφέ ματ φινίρισμα.

Εξωτερικά διακρίνεται για το ανάγλυφο λογότυπο της επετειακής έκδοσης στο μπροστινό φτερό, την επιβλητική ασημί μάσκα και τις ασημί ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Εκτός από την επετειακή έκδοση, το ανανεωμένο Mazda 6 προσφέρει τις εκδόσεις Homura και Takumi. Η έκδοση Homura διακρίνεται για τη μαύρη μάσκα, τις μαύρες ζάντες αλουμινίου 19’, τα μαύρα καλύμματα καθρεφτών, τις μαύρες σχάρες οροφής στην έκδοση Wagon και τις μπορντό δερμάτινες
εσωτερικές επενδύσεις.

Η κορυφαία έκδοση Takumi, στο βασικό εξοπλισμό της περιλαμβάνει ηλιοροφή, μαύρα δερμάτινα εσωτερικά καθίσματα, μεταλλικά διακοσμητικά, εμπρός γρίλια Gunmetal, ηλεκτροχρωμικό εσωτερικό καθρέφτη χωρίς πλαίσιο και διακριτικό εσωτερικό LED φωτισμό.

Όσoν αφορά την ασφάλεια στα πολλαπλά και αναβαθμισμένα συστήματα προστίθεται η νέα λειτουργία υποβοήθησης οδήγησης Cruising & Traffic Support . Οι λειτουργίες ελέγχου προόδου και υποβοήθησης οδήγησης συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης του οδηγού κατά την κυκλοφοριακή
συμφόρηση ή σε άλλες περιπτώσεις, ενώ το ασύρματο AppleCarPlay και η επαναφόρτιση (Qi) αποτελούν επιπλέον νέα χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο ανανεωμένο Mazda 6 έχουν προστεθεί τα δύο νέα χρώματα της μάρκας, το Rhodium White Premium και το Platinum Quartz.

Το ανανεωμένο Mazda 6 είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα με τιμή που ξεκινά από τα 35.365 ευρώ και φθάνει έως τα 48.358 ευρώ.