Σε ένα γκραν πρι που τα είχε όλα, μετά το τρομακτικό ατύχημα του Γκουάνγιου Ζου μόλις στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση, ο Κάρλος Σάινθ με Ferrari πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, με τον Κάρλος Πέρες να τερματίζει στη 2η θέση και τον Λιούις Χάμιλτον να ανεβαίνει στο βάθρο ως 3ος.

Ο αγώνας άρχισε με τον Φερστάπεν να κάνει ωραία εκκίνηση και να ανεβαίνει στην 1η θέση, όπως ανέβηκε και ο Χάμιλτον από την 5η στην 3η, αλλά στην πρώτη στροφή έγινε το ατύχημα του Ζου και υπήρξε διακοπή για μία ώρα.

Όταν άρχισε ξανά, με τους οδηγούς στις θέσεις που είχαν πριν την εκκίνηση γιατί δεν είχε συμπληρωθεί ένας γύρος όταν έγινε το ατύχημα, ο Σάινθ ξεκίνησε καλύτερα και κράτησε την 1η θέση, αλλά στη συνέχεια την έχασε λόγω ενός λάθους του και ενώ δεχόταν ασφυκτική πίεση από τον Φερστάπεν.

Στον επόμενο γύρο, όμως, ο Ολλανδός πάτησε ένα θραύσμα, μπήκε για να αλλάξει ελαστικά και τελικά διαπιστώθηκε ότι το μονοθέσιο είχε κι άλλες ζημιές, με συνέπεια να πέσει στην 6η θέση. Εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα ο Λεκλέρ να κερδίσει έδαφος και να βρεθεί πίσω από τον ομόσταυλο Σάινθ, πιέζοντας για την προσπέραση και τη νίκη.

Αυτή η προσπέραση έγινε λίγους γύρους μετά, αλλά το σενάριο άλλαξε ξανά στον αγώνα αφού είχαμε την είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, με τις αποστάσεις να μηδενίζονται. Έτσι, όταν ο αγώνας άρχισε και πάλι κανονικά, ο Σάινθ προσπέρασε τον Λεκλέρ, ο οποίος έχασε κι άλλες θέσεις λόγω των φθαρμένων ελαστικών, με τον Ισπανό οδηγό της Ferrari να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στη Formula 1.

Τα αποτελέσματα στο γκραν πρι του Σίλβερστον…

Τα αποτελέσματα στο γκραν πρι του Σίλβερστον