Παραμένοντας απόλυτα πιστό στη φιλοσοφία «Ford Built Tough» και σε απόλυτη αρμονία με τις αυξημένες ικανότητές του, το νέο Ranger Raptor είναι έρχεται ακόμα περισσότερο τολμηρό, στιβαρό και δυναμικό. Σημείο αναφοράς και συγχρόνως πηγή έμπνευσης της εξωτερικής αισθητικής της νέας δημιουργίας της Ford που για μια ακόμα φορά φέρει την υπογραφή της Ford Performance, είναι τα τονισμένα φτερά και – για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου – ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός σχήματος C των φωτιστικών σωμάτων που σε συνδυασμό τονίζουν την παρουσία και το πλάτος του «ετοιμοπόλεμου» pick up.

Οι προβολείς LED matrix που διαθέτουν φώτα ημέρας LED, πέρα από εντυπωσιακοί στην όψη, ανεβάζουν την απόδοση φωτισμού του Ranger Raptor σε νέα επίπεδα για την κατηγορία, περιλαμβάνοντας μεταξύ των υπολοίπων χαρακτηριστικών τους προγνωστικό φωτισμό στροφών, αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας και αυτόματη δυναμική ρύθμιση ύψους δέσμης. 

Την ίδια στιγμή, τα γράμματα F-O-R-D στην προτεταμένη και σκουρόχρωμη μάσκα, ο ανθεκτικός, ανεξάρτητος προφυλακτήρας και η αλουμινένια ποδιά που προστατεύει αποτελεσματικά το κάτω μέρος του νέου V6 κινητήρα βενζίνης, προσδίδουν περισσότερο οπτικό όγκο στο νέο pick-up.

Στο πλαϊνό μέρος του αμαξώματος, τα προτεταμένα φτερά, τα οποία καλύπτουν τις ζάντες αλουμινίου των17 ιντσών που συνδυάζονται με αποκλειστικά all terrain ελαστικά υψηλών επιδόσεων σε διάσταση 285/70, ταιριάζουν τόσο με τις νέες, λειτουργικές εισαγωγές αέρα, όσο και με μία σειρά απόαεροδυναμικά στοιχεία. Τον δικό τους στιλιστικό τόνο προσδίδουν και τα ανθεκτικά πλαϊνά σκαλοπάτια από χυτό αλουμίνιο. 

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τα φώτα LED δημιουργούν μία «υπογραφή» σε αρμονία με τα εμπρός φώτα, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας Precision Grey φέρει ένα ψηλά τοποθετημένο και ενσωματωμένο σκαλοπάτι πρόσβασης, καθώς και κοτσαδόρο που αναδιπλώνεται προς τα πάνω, ώστε το αυτοκίνητο να διατηρεί τις εντυπωσιακές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και να μην επηρεάζεται η γωνία αναχώρησης του οχήματος.

Όλα τα παραπάνω, κάνουν τo νέο Ranger Raptor ένα ιδιαίτερο όχημα στην κατηγορία των pick-up οχημάτων, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί επί παντός εδάφους, τόσο για ψυχαγωγικές όσο και για μεταφορικές ανάγκες.