Η Ford διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες των τελευταίων ημερών που θέλουν τους ιθύνοντές της να παρουσιάζουν μια κουπέ έκδοση βασισμένη στο νέο Focus.

Εδώ και αρκετές ημέρες ο ηλεκτρονικός αυτοκινητικός τύπος –ελληνικός και μη- βρίθει από δημοσιεύματα που θέλουν τη Ford να σχεδιάζει να εντάξει στη γκάμα του νέου, μικρομεσαίου Focus, μια κουπέ έκδοση. Μάλιστα, οι εν λόγω… αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, προχώρησαν ακόμα παραπέρα, αναφέροντας πως το νέο Focus Coupe είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το μοντέλο-συνεχιστή του ένδοξου Capri, υιοθετώντας μια μεταποιημένη εκδοχή του δαπέδου του νέου Focus σε συνδυασμό με τα μηχανικά μέρη της έκδοσης ST (βλ. 2λιτρος EcoBoost κινητήρας με 250 ίππους και κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω μπλοκέ διαφορικού). Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα ίδια δημοσιεύματα ανέφεραν πως το συγκεκριμένο πρόκειται να παρουσιαστεί, υπό τη μορφή πρωτοτύπου, στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, τον Ιανουάριο του 2011.

Ωστόσο, μόλις χθες, ο Mark Schirmer, υπεύθυνος επικοινωνίας της Ford, με σαφή δήλωσή του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας στο Facebook διέψευσε όλες τις προαναφερθείσες πληροφορίες με κατηγορηματικό τρόπο. Χαρακτηριστικά, ο Mark Schirmer ανέφερε τα εξής: «Yπάρχει πράγματι μια έντονη φημολογία στο Διαδίκτυο ότι σχεδιάζουμε μια έκδοση κουπέ βασισμένη στο νέο Focus. Ειλικρινά, αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή –κάτι που σίγουρα δεν θα αρέσει στους οπαδούς των κουπέ αυτοκινήτων- είναι ότι δεν υπάρχουν πλάνα για ένα μοντέλο σαν και αυτό».

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως την έντονη φημολογία περί της «ύπαρξης» στο εγγύς μέλλον ενός κουπέ μοντέλου στη γκάμα της Ford, που θα ακολουθεί τα χνάρια του Capri, πυροδότησαν πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Ford Europe, Martin Smith, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε: «Τα σχέδια μας ανέκαθεν ήταν να αναπτύξουμε επαρκώς μία πλήρη γκάμα βασικών μοντέλων. Τώρα που το καταφέραμε αυτό, μπορούμε να επικεντρωθούμε στην εξέλιξη και κατασκευή ακόμα πιο συναρπαστικών εκδόσεων –και στην πρόσφατη Έκθεση του Ντιτρόιτ θα δείτε το πώς!».

Δε μένει, λοιπόν, παρά να περιμένουμε λίγες μόλις μέρες και συγκεκριμένα έως τα μέσα του προσεχούς μήνα, οπότε και θα δούμε ιδίοις όμμασι ποιες θα είναι τελικά οι αποκαλύψεις/εκπλήξεις της Ford επί αμερικανικού εδάφους!

Πηγή: 4troxoi.gr