Η Porsche ετοιμάζει μια υβριδική Macan για να προσθέσει στην γκάμα του εισαγωγικού της SUV. Η Macan έχει αποδειχθεί best seller για τη γερμανική εταιρεία, συνεπώς η εξέλιξη μιας υβριδικής έκδοσης θα τονώσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για το δημοφιλές SUV.

Η υβριδική Macan θα είναι plug-in, που σημαίνει ότι θα φορτίζει από κοινή οικιακή πρίζα. Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά της μέρη, θα πρέπει να έχουμε ως βάση της plug-in έκδοση της Cayenne S E-HYBRID η οποία χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα 3 lt V6, με κομπρέσσορα μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη και έχει μέγιστη συνδυασμένη ισχύ 416 ίππους και ροπή 590 Nm.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου με ενεργειακή πυκνότητα 10.8 kWh, η οποία είναι ικανεί να δώσει στο όχημα ηλεκτρική αυτονομία 36 χιλιομέτρων με μέγιστη ταχύτητα 125 km/h. Η κατανάλωσή της είναι 3.4 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων CO2 79 γραμμάρια.

Αν χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι κινητήρες στην Macan, θα πρέπει να αναμένουμε ακόμα καλύτερα νούμερα από της Cayenne, καθώς η Macan είναι ελαφρύτερη και διαθέτει καλύτερη αεροδυναμική.

Πηγή: autotriti.gr