Το νέο Honda HR-V, που θα διατίθεται στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021, είναι το επόμενο μοντέλο με το ‘διακριτικό’ e:HEV (hybrid electric vehicle) στην προϊοντική οικογένεια της μάρκας, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz που κυκλοφόρησε το 2020. Το νέο HR-V προσφέρει ευχάριστη οδήγηση, με άμεση απόκριση και εξαιρετική απόδοση χάρη στο δυνατό υβριδικό σύστημα e:HEV με δύο ηλεκτροκινητήρες (στάνταρ για πρώτη φορά στο HR-V). Η επόμενη γενιά του δημοφιλούς compact SUV της μάρκας διακρίνεται για την ευρυχωρία, την άνεση και τη χρηστικότητά της, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και η τεχνολογική εξέλιξη. Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από κομψό υπερυψωμένο, coupe αμάξωμα.

Η νέα του αποκλειστικά υβριδικού HR-V είναι το αποτέλεσμα εκτενούς ανάλυσης των τάσεων των σύγχρονων καταναλωτών. Αφού ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι δραστήριοι, συνδεδεμένοι άνθρωποι του σήμερα εντοπίζουν και επιλέγουν προϊόντα υψηλής αξίας, η Honda δημιούργησε το νέο μοντέλο, όχι απλά ως ένα συμπαγές SUV, αλλά ως ένα καταναλωτικό προϊόν που θα προσελκύει τον πελάτη μέσω της υψηλής αισθητικής, της λειτουργικότητας και της πρακτικότητάς του.

Ο Yoshitomo Ihashi, στέλεχος της μάρκας, δήλωσε: «Οργανώσαμε ομαδικές συζητήσεις με άτομα διαφορετικής προέλευσης, ειδικότητας, ηλικίας και φύλου. Αυτό μας βοήθησε να προσθέσουμε στοιχεία που θα προσφέρουν απόλαυση και χαρά σε όλους τους επιβάτες. Στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε, όχι να καταπιέσουμε, την ατομικότητα των πελατών και να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που υποστηρίζει το αγαπημένο τους στυλ ζωής.»

Οι μηχανικοί εστίασαν στην υποστήριξη ενός ενεργού και δραστήριου lifestyle σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εξέλιξης του νέου HR-V. Απώτερος σκοπός ήταν να μπορούν οι πελάτες να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα με τα αυτοκίνητά τους, τα οποία θα τους ενισχύουν και θα τους βοηθούν στην καθημερινότητά τους.

Το νέο HR-V υιοθετεί ένα σύγχρονο coupe-SUV αμάξωμα, απλό σχεδιαστικά, με εξαιρετικά άνετο, ευρύχωρο και ευπροσάρμοστο εσωτερικό. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έξυπνη ενσωμάτωση του συστήματος κίνησης και στην κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ. Το αποτέλεσμα είναι κορυφαία ευρυχωρία για την κατηγορία, και μεγάλη ευελιξία, χάρη στα ευπροσάρμοστα καθίσματα Magic Seats που προσφέρουν δύο δυνατότητες αναδίπλωσης (επίπεδη ή όρθια διάταξη), ανάλογα με τις απαιτήσεις φόρτωσης.

Το ευρύχωρο εσωτερικό αποπνέει έντονα την αίσθηση στιβαρότητας ενός SUV, μέσα από τη χρήση μοντέρνων υφασμάτων και ποιοτικών υλικών. Η σύγχρονη, μινιμαλιστική αισθητική, που ξεκινά από την οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων, είναι αποτέλεσμα της φιλοσοφίας του εσωτερικού και του ταμπλό, όπου το κάθε στοιχείο είναι μελετημένο και εργονομικά τοποθετημένο. Η αίσθηση ευεξίας και ευρυχωρίας επιτείνεται με ένα νέο σύστημα διάχυσης αέρα (air diffusion system) που καθοδηγεί τη ροή φρέσκου αέρα δίπλα και πάνω από τους επιβάτες, μέσω μοναδικών αεραγωγών σχήματος L στις πάνω γωνίες του ταμπλό.

Απρόσκοπτη και διαισθητική πρόσβαση σε λειτουργίες συνδεσιμότητας, καθώς και εφαρμογές (apps), που εισάγουν ένα νέο επίπεδο τεχνολογία, παρέχεται μέσω της οθόνης αφής ή με φωνητικές εντολές.

Τέλος, διαθέτοντας το πιο ολοκληρωμένο πακέτο προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού στην κατηγορία, το νέο HR-V εφοδιάζεται με τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας σχεδιασμένες για ευκολότερη και ασφαλέστερη οδήγηση.

Νίκος Τσάδαρης