Σύμφωνα με τη Honda, στόχος της εταιρείας είναι να «ανεβάσει» τις πωλήσεις των μοντέλων της στη Γηραιά Ήπειρο, γεγονός που θα επιδιώξει μέσω των νέων μοντέλων της που ετοιμάζει για το 2015.

Ειδικότερα, το νέο HR-V εκτιμάται -από την πλευρά της εταιρείας- ότι θα διπλασιάσει τις πωλήσεις της Honda στην κατηγορία των crossover.

Να θυμίσουμε ότι το HR-V επανέρχεται μετά από 9 χρόνια, χωρίς να έχει καμιά σχέση -πέραν του ονόματος- με τον προκάτοχό του, ενώ αποτελεί την ευρωπαϊκή έκδοση του ιαπωνικού Vezel.

Πρόκειται λοιπόν για το ολοκαίνουργιο compact crossover της εταιρείας, που θα εφοδιάζεται με 1,5 λτ. i-VTEC βενζινοκινητήρα και ισχύ 130 άλογα. Επίσης, το νέο compact crossover θα τροφοδοτείται και με ένα diesel μοτέρ 1,6 λτ. i-DTEC που θα διαθέτει ισχύ 120 και στην πιο ενισχυμένη του έκδοση 160 ίππους.

Επιπλέον, τη νέα χρονιά θα η Honda λανσάρει και τη facelift εκδοχή του μεγαλύτερου SUV της, του CR-V, το οποίο θα φέρει μικρές αισθητικές αλλαγές, αναφορικά με το τρέχον μοντέλο, αλλά το κυριότερο θα «φορά» το νέο 1.600άρι μοτέρ πετρελαίου (που θα δούμε και στο HR-V) με απόδοση 160 ίππους, συνδυαζόμενο με ένα ολοκαίνουργιο 9άρι αυτόματο κιβώτιο και σύστημα 4κίνησης.

Τέλος το πολυχρηστικό μικρό μοντέλο της εταιρείας, το Jazz αναμένεται να λανσαριστεί στην 3η του γενιά το καλοκαίρι του 2015, η οποία θα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις, πιο σύγχρονη αισθητικά και πιο ευρύχωρη και λειτουργική εσωτερικά, σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά, ενώ θα τροφοδοτείται από έναν νέο, οικονομικότερο κινητήρα 1.3 i-VTEC με 6τάχυτο κιβώτιο.

Πηγή: autotriti.gr