Η BMW i8 είναι το αυτοκίνητο της χρονιάς 2014 για το περιοδικό Top Gear. Το plug-in υβριδικό όχημα επικράτησε ανάμεσα σε σκληρό ανταγωνισμό πολυτελών και άνετων αυτοκινήτων επιδόσεων.

Η συντακτική ομάδα του Top Gear επαίνεσε την BMW i8 για το εύρος των ικανοτήτων της. Ο 1.5 λίτρων 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα δίνει εξαιρετική επιτάχυνση και οδηγική απόλαυση, όλα στο «πακέτο» EfficientDynamics της BMW με εκπομπές CO2 λιγότερο από 49g / km.

Ο Charlie Turner, αρχισυντάκτης του περιοδικού Top Gear, δήλωσε: «Η BMW αποτελεί ορόσημο στα χρονικά της ιστορίας του αυτοκινήτου και μια λαμπρή υπόσχεση για ένα συναρπαστικό και θετικό μέλλον. Είναι το είδος του αυτοκινήτου που στοιχειοθετεί ένα όμορφο όραμα για το μέλλον. «

Το περιοδικό Top Gear είναι ένας από τους πλέον σημαίνοντες παράγοντες της παγκόσμιας αυτοκίνησης που εκτός από την βασική έκδοση του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει 31 διεθνείς εκδόσεις, δικτυακό τόπο με 5.5 εκ. χρήστες το μήνα, ενώ το κανάλι του στο YouTube έχει 3.9 εκ. συνδρομητές και η σελίδα του στο Facebook έχει σχεδόν 24 εκ. οπαδούς.