Το νέο Ford Mondeo βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια για την ασφάλειά του από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.

Το Mondeo ήδη κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη και είναι το πρώτο μοντέλο Ford σε όλο τον κόσμο το οποίο προσφέρει Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection. Η τεχνολογία αυτή είναι σχεδιασμένη για να ανιχνεύει πεζούς που βρίσκονται στο δρόμο (ή που σκοπεύουν να περάσουν μπροστά από το αυτοκίνητο) και αυτόματα φρενάρει αν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη λανσάρεται επίσης η τεχνολογία της Ford Inflatable Rear Seatbelt. Σε περίπτωση ατυχήματος, η ζώνη διογκώνεται για την κατανομή των δυνάμεων κρούσης στο σώμα του επιβάτη σε επιφάνεια πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτήν μιας συμβατική ζώνης ασφαλείας.

Μεταξύ των τεχνολογιών του νέου Mondeo διακρίνονται:

– Dynamic LED headlights, καθαρότητα φωτός ημέρας με προβολείς πλήρους λειτουργικότητας LED σε συνδυασμό με Adaptive Front Lighting System της Ford.

– Ford MyKey, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προγραμματίζουν ένα κλειδί -συνήθως για νεαρότερους οδηγούς- για να εμποδίσουν εισερχόμενες κλήσεις και να περιορίσουν την τελική ταχύτητα.

– Active City Stop, σχεδιασμένο να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν συγκρούσεις με χαμηλή ταχύτητα.

– SYNC 2 με Emergency Assistance, τεχνολογία με φωνητική ενεργοποίηση που επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι, ενώ συνδέει άμεσα τους επιβάτες με τοπικά κέντρα επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα.

Το πρότυπο 5 αστέρων του Euro NCAP γίνεται όλο και πιο απαιτητικό και τα αυτοκίνητα πρέπει να συνδυάζουν άριστη προστασία επιβατών στις συγκρούσεις με προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού για να διεκδικήσουν μία κορυφαία θέση.

Το νέο Mondeo ήδη κυκλοφορεί στην αγορά σε 4θυρες, 5θυρες και wagon εκδόσεις και στην 4θυρη εκδοχή Mondeo Hybrid, το πρώτο υβριδικό όχημα που κατασκευάζεται και πωλείται από τη Ford στην Ευρώπη.