Με το βλέμμα στραμμένο στα κορυφαία σπορ σεντάν του γερμανικού ανταγωνισμού, η πολυσυζητημένη Alfa Romeo Guilia GTA, που αναμένεται να παρουσιαστεί σε σχεδόν δύο χρόνια από σήμερα, θα αποδίδει πάνω από 480 ίππους!

Όσο πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου για την επίσημη «αποκάλυψη» της νέας ιταλικής μπερλίνας, η οποία θα παραλάβει τη σκυτάλη εκπροσώπησης της μιλανέζικης φίρμας στη μεσαία κατηγορία, τόσο θα πληθαίνουν οι  συζητήσεις για τις προδιαγραφές της ίδιας, αλλά και τις προθέσεις, σε επίπεδο στρατηγικής, των δημιουργών της.

Παρά το γεγονός ότι η πρεμιέρα της νέας Alfa Romeo Giulia δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν το 2016, ήδη τα σενάρια αναφορικά με τις τεχνικές της περγαμηνές είναι πολλά. Μεταξύ άλλων και εκείνα που αφορούν την κορυφαία έκδοσή της, που πιθανότητα θα φέρει τη θρυλική για τους λάτρεις της αυτοκίνησης ονομασία GTA.

Σύμφωνα, λοιπόν, με νεότερες πληροφορίες έγκυρων βρετανικών μέσων ενημέρωσης, οι ιθύνοντες της Alfa Romeo στρέφουν το βλέμμα τους και στις κορυφαίες εκδόσεις του γερμανικού ανταγωνισμού (BMW M3 και Mercedes C63 AMG), οι οποίες κυριαρχούν, σε ικανότητες και ίματζ, στο ανώτατο σκαλοπάτι της συγκεκριμένης κλάσης.

Για το λόγω αυτό, οι Ιταλοί φαίνεται να έχουν ήδη σηκώσει τα μανίκια εξελίσσοντας ένα πισωκίνητο σεντάν επιδόσεων, βασισμένο σε μια πλατφόρμα προερχόμενη από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το οποίο θα «φορά» τον 3λιτρο V6 bi-turboκινητήρα της Maserati, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Ferrari.

Για την περίσταση, η ισχύς του θα ανέβει στους 480 ίππους (και ίσως για λόγους ουσίας και εντυπωσιασμού τους 500), γεγονός που αναμένεται να εξασφαλίσει κορυφαίες επιδόσεις, μιας και η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα αναμένεται κάτω από το άτυπο όριο των 4 δλ.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας θα συνεργάζεται με ένα «ενισχυμένο» κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στέλνοντας, όπως προαναφέραμε, τη δύναμή του στους πίσω τροχούς μέσω μπλοκέ διαφορικού.

Όσο για τις πιο ταπεινές εκδόσεις της νέας Giulia, οι έως τώρα πληροφορίες μιλούν για μια γκάμα 4κύλινδρων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, με ισχύ από 120 έως και 220 ίππους.

Ανάμεσα σε αυτές και την κορυφαία GTA, οι Ιταλοί μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να λανσάρουν μια «καυτή» έκδοση ντίζελ, με 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με απόδοση που θα κυμαίνεται στους 350 ίππους.

Πηγή: 4troxoi.gr