Η Giulietta Quadrifoglio Verde χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακή εμφάνιση και τη έντονη προσωπικότητα. Επιπρόσθετα, θυμίζει κάτι από το υπεραυτοκίνητο Alfa Romeo 4C, ενώ ο νέος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 1750 Turbo 240 HP με το αλουμινένιο μπλοκ συνεργάζεται με το τεχνολογικά κορυφαίο κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη «Alfa TCT» με τις 6 ταχύτητες.

Η Alfa Romeo θα παρουσιάσει μια ειδική «Launch Edition» Giulietta Quadrifoglio Verde σε περιορισμένη παραγωγή 500 αυτοκινήτων με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως: σπόιλερ και φέρινγκ καθρεφτών από ανθρακονήματα, πλαϊνά skirts και ζάντες αλουμινίου 18 με πέντε οπές και γυαλιστερό ανθρακί φινίρισμα. Η Giulietta Quadrifoglio Verde «Launch Edition» θα είναι διαθέσιμη με το χρώμα Alfa Red ή Competizione Red επιπλέον του αποκλειστικού ματ Magnesio Grey.

Εξωτερικά το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται και από το θρυλικό έμβλημα «Quadrifoglio Verde», τοποθετημένο αριστερά στο πλάι, κοντά στο πλευρικό φλας. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά τελειώματα στα φέρινγκ των καθρεφτών, στην εμπρός γρίλια, στις χειρολαβές των θυρών και πλαίσια στους φανούς ομίχλης.
Το επιθετικό λουκ της νέας έκδοσης χαρακτηρίζεται και από τις μεγάλες εξατμίσεις και τις ζάντες αλουμινίου 18’’ που αποκαλύπτουν το σύστημα των φρένων «by Brembo» με τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους 320 mm.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη λεπτομέρεια και στα υψηλής ποιότητας υλικά που επιλέχθηκαν για να εκφράσουν την κορυφαία στιγμή του αυθεντικού ιταλικού στιλ. Πιο συγκεκριμένα, η μαύρη σπορ εμφάνιση ξεχωρίζει και συνδυάζεται στα όργανα με το λογότυπο QV και από τα νέα καθίσματα με δέρμα και Alcantara, που προσφέρουν κορυφαία στήριξη. Το νέο δερμάτινο τιμόνι με τις λευκές ραφές είναι στάνταρ.

Το κιβώτιο ταχυτήτων και το χειρόφρενο είναι επενδεδυμένα με δέρμα κι έχουν άσπρες και πράσινες ραφές. Αλουμινένια πεντάλ, μαύρη οροφή και ειδικά χαλάκια συμπληρώνουν την εμφάνιση της νέας έκδοσης εσωτερικά.

Μετά την εμφάνιση του στην Alfa Romeo 4C, ο κορυφαίος κινητήρας της γκάμας φιλοξενείται τώρα και στην Giulietta Quadrifoglio Verde: ο νέος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 1750 Turbo αποδίδει 240 ίππους στις 6000 σ.α.λ. και έχει κορυφαία ροπή και αναλογία στην κατηγορία του: 194 Nm/λίτρο και 135 ίπποι/λίτρο. Εντυπωσιακά ελαστικός και σπορτίφ διαθέτει μέγιστη ροπή 340 Nm σταθερά μεταξύ 2.100 και 4.000 στροφών, η οποία επίσης είναι διαθέσιμη σε ένα ποσοστό 80% μόλις από τις 1.800 σ.α.λ.

Ο νέος 1750 Turbo συνδυάζεται με το εξαιρετικό 6ταχυτο κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη “Alfa TCT” σε ένα συνδυασμό που προσφέρει την πρακτικότητα της αυτόματης μετάδοσης και την άμεση απόκριση της σειριακής λειτουργίας.

Ο οδηγός επιλέγει χειροκίνητα τις αλλαγές ταχυτήτων με τον εργονομικό μοχλό, ή με τα χειριστήρια (paddles) στο τιμόνι. Επίσης μπορεί να ρυθμίσει κατά βούληση το χαρακτήρα του αυτοκινήτου του χρησιμοποιώντας τη λειτουργία του Alfa DNA με μία από τις επιλογές comfort, performance, safety και efficiency.

Με αυτόν τον κινητήρα, η ναυαρχίδα της Giulietta έχει τελική ταχύτητα που ξεπερνάει τα 240 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα (8 δέκατα ταχύτερα απ’ ότι η προηγούμενη έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο). Αυτές οι επιδόσεις μπορούν να επιτευχθούν ακόμα και από τους λιγότερο έμπειρους οδηγούς, με τη χρησιμοποίηση της λειτουργίας Launch Control. Η οδηγική απόλαυση αυξάνεται ακόμα περισσότερο από τον ήχο που παράγεται από τη νέα μονάδα εισαγωγής -που αποκαλείται QV Intake Engine Sound- η οποία ενισχύει της χαμηλές συχνότητες του χαρακτηριστικού ήχου των κινητήρων της Alfa Romeo.

Αυτό το εντυπωσιακό επίπεδο επιδόσεων προσφέρεται με την ελάχιστη επίδραση στο περιβάλλον, μια και το αυτοκίνητο πληροί ήδη τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6, χάρη στο εξελιγμένα συστήματα ελέγχου του ψεκασμού, τη μείωσης των τριβών και περιορισμού των απωλειών ενέργειας. Η Giulietta Quadrifoglio Verde εξασφαλίζει τη μείωση των εκπομπών CO2 σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο από τα 177 στα 162 g/km.

Η νέα έκδοση Quadrifoglio Verde επεκτείνει τις εξελίξεις που πραγματοποιήθηκαν στη γκάμα της Giulietta για το 2014. Το στιλ αναβαθμίστηκε με νέα επιχρωμιωμένη μάσκα, νέα πλαίσια εμπρός προβολέων ομίχλης με επιχρωμιωμένες γραμμές και νέες ζάντες 16”, 17” και 18”. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι τώρα περισσότερα, με την προσθήκη των Moonlight Pearl, Anodizzato Blu, και Bronze.

Νέα στοιχεία υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπως νέα σχεδίαση των εσωτερικών επιφανειών στις πόρτες, νέες προσθήκες στην κεντρική κονσόλα όπως το σύστημα infotainment U Connect με οθόνη αφής 5’’ το ταμπλό και νέο τιμόνι.

Η γκάμα της ανανεωμένης Giulietta διατίθεται με τους βενζινοκινητήρες 1.4 ΤΒ των 105 ίππων, των 120 ίππων και των 170 ίππων (συνδυάζεται και με TCT), και τον ντίζελ 1.6 JTDM-2 των 105 ίππων, όπως και τον 2.0 JTDM-2 των 175 ίππων, που συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT.