Η ναυαρχίδα της Peugeot συνεχίζει την εμπορική της καριέρα με ραφιναρισμένη εμφάνιση, ακόμα πιο ποιοτικό εσωτερικό και νέους οικονομικότερους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Η Peugeot διαθέτει στις παγκόσμιες αγορές το 508 σε τρεις τύπους αμαξώματος: saloon, station wagon και RXH estate, με την τελευταία να φέρνει κάτι από crossover. Όλες φέρουν πλέον ένα πιο «αιχμηρό» εμπρόσθιο μέρος, με ανασχεδιασμένο καπό, στενότερη γρίλια, νέα LED φώτα και τροποποιημένο προφυλακτήρα. Επιπλέον, οι εκδόσεις saloon και estate, απέκτησαν και πίσω νέο προφυλακτήρα, με την πρώτη να φέρει πλέον και τροποποιημένα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό, η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής των 7 ιντσών ενσωματώνει περισσότερες λειτουργίες, ενώ διαθέτει λιγότερα κουμπιά. Οι άνθρωποι της Peugeot τοποθέτησαν στο ανανεωμένο 508 ένα νέο κλειστό αποθηκευτικό κουτί, ενώ μας «υπόσχονται» αναβαθμισμένη ποιότητα υλικών.

Οι τεχνολογική αναβάθμιση αφορά στην προσθήκη στον εξοπλισμό αισθητήρων νεκρής γωνίας (Blind Spot Sensors), κάμερα οπισθοπορείας και νέες on line υπηρεσίες και εφαρμογές μέσω του PEUGEOT Connect Apps.

Το σημαντικότερο κομμάτι της ανανέωση του 508, όμως, έρχεται από τους κινητήρες του, καθώς αυτό θα διατίθεται εφεξής με τρία νέα σύνολα. Το Euro 6 1.600άρι turbo μοτέρ βενζίνης 165 THP αποδίδει 165 ίππους, ενώ έχει μόνο 131 γρ./χλμ. εκπομπές CO2. Αντικαθιστά το αντίστοιχο Euro 5 σύνολο των 156 ίππων και 144 γρ./χλμ. CO2 και συνεργάζεται είτε με 6άρι μηχανικό κιβώτιο είτε με το νέο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων της εταιρείας.

Η επόμενη νέα προσθήκη στην παλέτα του 508 είναι το 2λιτρο BlueHDi turbo diesel μοτέρ, το οποίο βγαίνει σε δύο επίπεδα απόδοσης. Η «μικρή» των 150 ίππων συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και εκπέμπει 105 γρ./χλμ. CO2, ενώ η εκδοχή των 180 ίππων συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο και έχει εκπομπές CO2 της τάξης των 111 γρ./χλμ.

Το ανανεωμένο Peugeot 508 θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Αύγουστο ταυτόχρονα σε δύο εκθέσεις, στη Μόσχα και στο Chengdu, ενώ τον Οκτώβριο θα βρεθεί και στο Παρίσι. Λίγο νωρίτερα, στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η διάθεσή του στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πηγή: autotriti.gr