Η τεχνογνωσία που αποκτά η Mercedes τη φετινή χρονιά στη F1, τη διδάσκει πώς θα παίρνει υψηλή απόδοση από λιγότερους κυλίνδρους, μέσω της χρήσης turbo και της εφαρμογής υβριδικής τεχνολογίας.

Το μεγάλο αφεντικό του ομίλου Daimler, ο Dieter Zetsche, προβλέπει σε δηλώσεις του πως τα μοντέλα της Mercedes θα επωφεληθούν τάχιστα από τη συμμετοχή της εταιρείας στη Formula 1.

Φέτος, είναι η χρονιά που τα αγωνιστικά μονοθέσια άφησαν τους ατμοσφαιρικούς V8 κινητήρες των 2,4 λτ. για νέα V6 turbo μοτέρ 1,6 λτ.

Οπότε, η Mercedes, η οποία είναι με διαφορά η κυρίαρχος στα φετινά GP, κερδίζει σε τεχνογνωσία για το πώς θα παίρνει υψηλή απόδοση από λιγότερους κυλίνδρους, μέσω της χρήσης υπετροφοδότησης και της εφαρμογής υβριδικής τεχνολογίας.

Ο Zetsche λέει πως η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει τη Mercedes να κάνει downsize στους κινητήρες των πιο ισχυρών της μοντέλων, όπως αυτών της AMG, χωρίς να θυσιάσει τις επιδόσεις, καθώς θα υπάρξει η εφαρμογή υπερτροφοδότησης.

Αναφορικά με τα «αχτύπητα» μονοθέσιά του στη F1, ο Zetsche δήλωσε: «Παρόλο που χρησιμοποιούν 30% λιγότερα καύσιμα και έχουν περιορισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, επιτυγχάνουν τους ίδιους χρόνους με πέρσι».

Πηγή: autotriti.gr