Μπορεί αυτή τη στιγμή ο Ogier να είναι δεύτερος στη βαθμολογία του Π.Π.Ρ., ωστόσο ο Petter Solberg υποστήριξε ότι βρίσκεται σε αποστολή να περάσει το Γάλλο, ώστε να είναι αυτός που θα τερματίσει δεύτερος στην τελική βαθμολογία του WRC για το 2010. 

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003, προειδοποίησε τον Ogier ότι τον επόμενο μήνα στη Μ. Βρετανία, αγώνα που έχει κερδίσει τέσσερις φορές στο παρελθόν, θα πρέπει να είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει. Αυτή τη στιγμή, το νέο μεγάλο αστέρι του θεσμού βρίσκεται 84 βαθμούς πίσω από τον Loeb, αλλά μόλις 11 μπροστά από τον Latvala και 16 από τον Solberg. «Ο Ogier πρέπει να είναι προσεκτικός», είπε ο Solberg και συνέχισε: «Εγώ και ο Jari Matti δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας κουβέντα και ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα». Ο Ogier έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, όταν στο δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Ισπανίας έσπασε την ανάρτηση της C4, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και εν τέλει να τερματίσει μόλις 10ος.

Ο Solberg θα έχει ξεκάθαρο στόχο στην Μ. Βρετανία να σημειώσει την 5η του νίκη στο θεσμό, κάτι που όπως δηλώνει είναι η καλύτερη του ευκαιρία για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. «Ξέρω ότι κάποιοι γελούν όταν λέω ότι μπορώ να κερδίσω τον αγώνα της Μ. Βρετανίας. Αφήστε τους να γελάνε. Εγώ σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω και τα δύο. Και να κερδίσω τον αγώνα και να βγω δεύτερος»!

Πάντως, για να δείτε πόσο αποφασισμένος είναι ο Νορβηγός για να κερδίσει, αγόρασε νέο κινητήρα για τους δύο τελευταίους αγώνες του θεσμού, σε Ισπανία και Μ. Βρετανία, αλλά και κάποια νέα μηχανικά μέρη, με συνολικό κόστος 120.000 ευρώ, το οποίο όπως δήλωσε στα νορβηγικά μέσα κάλυψε ο ίδιος! 

Πηγή: 4troxoi.gr