Η Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου είναι μία πολύ σημαντική μέρα για τη Skoda, καθώς στις 20.00 ώρα Ελλάδας αποκαλύπτεται σε παγκόσμια πρεμιέρα το ολοκαίνουργιο Enyaq iV, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας, που βασίζεται στην ΜΕΒ, την πλατφόρμα του VW Group αποκλειστικά για την ηλεκτροκίνηση.

Οι φίλοι του αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα virtual event στο οποίο θα μπορούν οι ίδιοι να επεμβαίνουν στη ροή του περιεχομένου, να επιλέγουν τι θα δουν και σε ποια χρονική στιγμή ελέγχοντας τις κάμερες πανοραμικής λήψης 360 μοιρών, με μία κορυφαία αίσθηση συμμετοχής σαν να βρίσκονταν πραγματικά μέσα στο χώρο της εκδήλωσης, στην Πράγα. Ένα μοναδικής πρωτοπορίας εικονικό περίπτερο θα είναι στη διάθεση των φίλων της μάρκας απ’ όλο τον κόσμο, να περιηγηθούν όπως αυτοί προτιμούν και να απολαύσουν το οπτικοακουστικό υλικό πριν και μετά την αποκάλυψη του νέου μοντέλου. Πλήθος συνεντεύξεων με τους ειδικούς της Skoda που συμμετείχαν στη δημιουργία του ηλεκτρικού SUV και ενδιαφέροντα videos από την ιστορία 125 χρόνων της μάρκας, θα είναι επίσης διαθέσιμα.

Η ζωντανή σύνδεση με το χώρο της εκδήλωσης ξεκινά στις 19.40 ώρα Ελλάδας την Τρίτη το απόγευμα, με τους virtual επισκέπτες να κάνουν μία τυπική εγγραφή και στη συνέχεια να απολαμβάνουν όλα τα εκθέματα και τα videos που θα είναι διαθέσιμα. Η εμπειρία αναμένεται να είναι μοναδική, καθώς ο επισκέπτης θα περιηγείται στο χώρο όπως εκείνος επιθυμεί, απολαμβάνοντας τα εκθέματα όπως ακριβώς και κάποιος που θα είχε φυσική παρουσία στο χώρο.  Ένα λεπτό πριν τις 20.00 θα υπάρξει μία υπενθύμιση ότι σε 60 δευτερόλεπτα θα ξεκινήσει το live streaming της αποκάλυψης του νέου μοντέλου.

Η εμπειρία της παγκόσμιας πρεμιέρας του ηλεκτρικού μοντέλου θα είναι διαθέσιμη τόσο στο επίσημο σύνδεσμο της Skoda στο https://skoda-virtual-event.com, όσο και στην σελίδα Facebook Skoda Greece. Η σύνδεση για να μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στο περίπτερο θα παραμείνει live έως και δύο ώρες μετά τη λήξη της εκδήλωσης.

Και καθώς οι προβολείς θα στραφούν δικαιωματικά πάνω στο πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Skoda, αξίζουν ιδιαίτερης μνείας τα φωτιστικά σώματα του νέου μοντέλου. Το Enyaq iV θα έχει full LED matrix προβολείς, οι οποίοι συνδυάζουν την τεχνολογία με το design, αποτελώντας ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου.

Για τους σχεδιαστές, τα φωτιστικά σώματα ήταν η ευκαιρία να εμπνευστούν από την παράδοση της Τσεχίας στα κρύσταλλα και να δημιουργήσουν λεπτομέρειες που θα διαφοροποιήσουν το όχημα από άλλα μοντέλα της μάρκας, εκφράζοντας την νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας προς το μέλλον.

Τα φώτα του Enyaq iV είναι μία από αυτές τις λεπτομέρειες. Υπάρχει ένα πολύ λεπτό μέρος για τα φώτα ημέρας με «βλεφαρίδες», ενώ οι κύριες μονάδες LED έχουν εξαγωνικό σχήμα. Οι ακριβείς γραμμές, η γεωμετρική διάταξη και οι λαμπερές κρυσταλλικές επιφάνειες που είναι εμφανείς από όλες τις γωνίες και υπό μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού δημιουργούν μία άκρως δυναμική και τεχνολογικά προηγμένη εικόνα, ενώ παράλληλα οι προβολείς προσφέρουν την πλέον σύγχρονη και καινοτόμα εμπειρία φωτισμού.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.