Ο δεύτερος γύρος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι τελείωσε την Κυριακή με νικητές τους φιλανδούς Εσπέκα Λάπι – Γιάνε Φερμ με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000.

Ο Λάπι πέρασε μπροστά στην κατάταξη την τελευταία ημέρα του αγώνα, όταν με πολύ κόπο κατάφερε να περάσει μπροστά από το Fiesta S2000 του Λεττονού Γκριάζιν, που εντός έδρας τα κατάφερε τελικά πολύ καλά, καθώς τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Ο αγώνας αναπτύχθηκε σε 11 χιονισμένες ειδικές διαδρομές και η τελική διαφορά των σχεδόν 26’’, δεν δείχνει την πολύ σκληρή μάχη μεταξύ των δυο πρώτων συνδυασμών, που μέχρι και την 8η ειδική ήταν σε απόσταση ανάσας.

Τρίτος τελικά τερμάτισε ο ιρλανδός Γκρεκ Μπριν με Peugeot 207 S2000, ενώ ένα από τα φαβορί, ο Γάλλος Μπουφιέ (2ος στο φετινό Ράλι Μόντε Κάρλο), εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα του Citroen DS3 S2000 μόλις στη δεύτερη διαδρομή.

Στην κορυφή της βαθμολογίας τώρα, ισοβαθμούν οι Κούμπιτσα και Λάπι με 39 β., ακολουθούμενοι από το Γριάζιν με 37 β.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλι ενδιαφέρει τους Έλληνες, αφού σε αυτό είναι ενταγμένο και το δικό μας ράλι Ακρόπολις, που θα γίνει 28-30 Μαρτίου και είναι ο επόμενος γύρος καθώς το ράλι της Ρουμανίας που μεσολαβούσε στα τέλη Φεβρουαρίου, αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, για τον Οκτώβρη.