Τα στρατιωτικού τύπου οχήματα έχουν πάντα το δικό τους φανατικό κοινό στις δημοπρασίες, ιδιαίτερα αν έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες να διηγηθούν.

Κι εδώ υπάρχει μια πελώρια ιστορία, του ίδιου του θρύλου της Νορμανδίας!

Το συγκεκριμένο μάλιστα Dodge WC57 δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο συλλεκτικό ενδιαφέρον από μόνο του, είναι ωστόσο το βαρύ όνομα του ανθρώπου που μετέφερε που αντισταθμίζει τα πάντα.

Το WC57 ήταν πράγματι το στρατιωτικό τζιπ που κατασκεύαζε η Dodge μεταξύ 1942-1945 συμβάλλοντας στην πολεμική προσπάθεια των ΗΠΑ.

Ήταν μάλιστα το αγαπημένο των υψηλόβαθμων αξιωματικών του αμερικανικού στρατού, κάτι που γνώριζαν τόσο οι Σύμμαχοι όσο και ο Άξονας.

Ήταν λοιπόν πάντα στο στόχαστρο του εχθρού, καθώς ήξεραν πως όλο και κάποιος γαλονάς θα ήταν μέσα. Γι’ αυτό και η Dodge θωράκισε περαιτέρω το τζιπ της και του χάρισε και ένα 50άρι Browning. Αλλά και μια ισχυρότατη κόρνα ώστε να ανοίγουν άμεσα δρόμο για να περάσει ο αξιωματούχος.

Το συγκεκριμένο, καθώς ήταν του Πάτον, είχε αναβαθμισμένες επιδόσεις και καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Αλλά και πιο πλούσιο εσωτερικό.

Η Worldwide Auctioneers θεωρεί πως σπάσει όλα τα κοντέρ, καθώς δεν αγοράζεις τζιπ εδώ, αλλά ένα ατόφιο κομμάτι Ιστορίας.