Το ότι η Honda ετοιμάζει μικρό Crossover είναι ήδη γνωστό. Άλλωστε, οι Ιάπωνες έκαναν ξεκάθαρες τις προθέσεις τους παρουσιάζοντας στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον Γενάρη του 2013 το πρωτότυπο Urban SUV Concept. Το γαλλικό L’ Automobile αποκάλυψε τα σχέδια που κατατέθηκαν για κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας από τη Honda, στα οποία αποκαλύπτεται αυτό που ουσιαστικά περιμέναμε: πως το νέο μοντέλο δεν θα διαφέρει σχεδόν καθόλου εμφανισιακά από το Urban SUV Concept.

Πρόκειται για τον αντικαταστάτη του δημοφιλούς στη χώρα μας HR-V, ο οποίος θα κληθεί να ξαναβάλει τη Honda σε μια κατηγορία που ουσιαστικά η ίδια δημιούργησε το 1998 και που από το 2006 και έπειτα άφησε χωρίς εκπροσώπηση. Η επιτυχία ωστόσο του Nissan Juke προσέλκυσε όλους σχεδόν τους κατασκευαστές να παρουσιάσουν τα δικά τους μοντέλα, όπως είναι τα Chevrolet Trax, Renault Captur, Opel Mokka και Peugeot 2008.

Η επίσημη πρεμιέρα του μικρού Crossover της Honda αναμένεται να γίνει στο σαλόνι του Τόκιο στα τέλη Νοεμβρίου, με την παραγωγή να ξεκινά το 2014. Αρχικά θα παρουσιαστεί στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ, για να ακολουθήσουν αργότερα οι αγορές της Ευρώπης. Το Urban SUV βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Global Compact Series που χρησιμοποιείται από το νέο Jazz, από το οποίο θα δανείζεται έξυπνες λύσεις ευρυχωρίας και χρηστικότητας, όπως τα πίσω καθίσματα Magic Seats.

Αν και ακόμη είναι άγνωστη η γκάμα κινητήρων, είναι σχεδόν σίγουρο πως κάτω από το καπό του μικρού Crossover θα βρει θέση ο νέος 1.600άρης diesel i-DTEC που πρωτογνωρίσαμε στο νέο Civic.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πλάνα και για υβριδική έκδοση με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, ηλεκτροκινητήρα και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων i-DCD.

Πηγή: gocar.gr