Εκατό αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα σε βρετανική πόλη

Τα οχήματα θα κινούνται πάνω σε ράγες και θα φτάνουν τα 20 χλμ/ώρα


AUTO
13:42
05/11/2013
Εκατό αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα σε βρετανική πόλη
loading

Ένα στόλο 100 αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων εγκαθιστά η πόλη Μίλτον Κέινς στη Μεγάλη Βρετανία. Τα οχήματα θα κινούνται πάνω σε ράγες, για το κοινό, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη wired.com. Τα οχήματα θα είναι διθέσια και θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν αποσκευές και παιδικά καροτσάκια.

Τα οχήματα θα συνδέουν με συγκεκριμένες γραμμές το κεντρικό σιδηδρομικό σταθμό της πόλης με το εμπορικό κέντρο καθώς και τα πάρκα της περιοχής. Η μέγιστη ταχύτητα που θα μπορούν να αναπτύξουν τα οχήματα θα φτάνει τα 12 μίλα την ώρα (19,3 χιλιόμετρα/ώρα). Οι υποδομές για την εγκατάσταση των πρώτων 100 οχημάτων θα κοστίσουν 65 εκατ. λίρες (76,88 εκατ. ευρώ).

Μέχρι το 2017, οπότε το πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, οι επιβάτες θα πληρώνουν αντίτιμο 2 λιρών (2,36 ευρώ) για κάθε διαδρομή, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν την κούρσα τους μέσω ειδικής εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για αντίστοιχα αυτόνομα οχήματα με εκείνα που χρησιμοποιούνται ήδη από το 2011 στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο.

Τα οχήματα θα αξιοποιούν GPS, ευαίσθητες κάμερες καθώς και αισθητήρες προκειμένου να κινούνται εντός της πόλης, αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ντέιλι Μέιλ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει