Το 2014 αναμένεται να είναι μια σημαντική χρονιά για τη Jeep, καθώς θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά στη σύγχρονη γκάμα της, ένα μικρό crossover SUV, βασισμένο, εν πολλοίς, στο FIAT 500X.

Για το τελευταίο μοντέλο, το οποίο αποτελεί την crossover εκδοχή του 500L, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ήδη αναφέρει ότι θα παράγεται στο εργοστάσιο του Melfi, ενώ πρόσφατα το εν λόγω εργοστάσιο είχε δεχτεί επένδυση 1 δισ. ευρώ. Επίσης, ο στόχος της FIAT είναι να παράγει 1.600 μονάδες ημερησίως.

Να θυμίσουμε ότι μία φωτογραφία του FIAT 500X έχει διαρρεύσει, η οποία αποκαλύπτει τα περίπου 4,2 μέτρα μήκος του και τη δυνατότητα μετακίνησης έως και 5 επιβάτες. Η συνολική χωρητικότητα του πορτ-μπάγκαζ υπολογίζεται ελαφρά πάνω από τα 400 λίτρα και πιθανότατα λίγο μικρότερη για τις τετρακίνητες εκδόσεις.

Κάτω από το καπό, ίσως συναντήσουμε τον 0,9 TwinAir τούρμπο βενζινοκινητήρα των 105 ίππων και 145 Nm ροπής, καθώς και τον 1,4 MultiAir τούρμπο των 160 ίππων και 249 Nm ροπής.

Στην γκάμα του 500Χ σίγουρα θα υπάρχει κι ένας τουλάχιστον πετρελαιοκινητήρας, έτσι η πιο εύλογη επιλογή είναι αυτή του 1,6 λτ. Multijet II των 105 ίππων και 320 Nm ροπής.

Ακόμα, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η FIAT πρόκειται να αποκαλύψει 5 νέα μοντέλα και προφανώς μέσα σε αυτά θα είναι και το νέο 500Χ.

Οι ιθύνοντες της ιταλικής φίρμας ανέφεραν ότι θα «επανασχεδιάσουν την γκάμα της FIAT, στοχεύοντας πλέον σε ένα πιο… premium DNA», ενώ θα επικεντρωθούν στις «οικογένειες» των 500 και Panda.

Πηγή: autotriti.gr