Στη φετινή έκθεση Αυτοκίνηση 2019, που πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, στο Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού, από τις 9 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, η Mini θα παρουσιάσει τη μεγάλη γκάμα μοντέλων της στο εντυπωσιακό stand, που θα βασίζεται σχεδιαστικά στη μοναδική και μοντέρνα φιλοσοφία της.

Πανελλήνια πρεμιέρα θα πραγματοποιήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Mini Cooper SE, που σηματοδοτεί μία νέα μορφή αστικής μετακίνησης, στην οποία οι οδηγοί θα μπορούν να απολαμβάνουν οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων, με τη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart.

Στο corner των υβριδικών οχημάτων, θα βρίσκεται το ήδη επιτυχημένο Cooper SE Countryman ALL4. Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας γίνεται ακόμη πιο αποδοτικό με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία κατά 30%.

Το «περιπετειώδες» Countryman, που προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης, λειτουργικότητας και σπορ οδηγικής αίσθησης στην πολυτελή SAV κατηγορία, θα βρίσκεται επίσης εκεί για τους λάτρεις των εξορμήσεων και των περιπετειών.

Έντονη αίσθηση και αυξημένα επίπεδα αδρεναλίνης αναμένεται να προκαλέσει το νέο John Cooper Works Clubman, που θα παρουσιαστεί επίσης για πρώτη φορά. Ένα από τα ισχυρότερα μοντέλα στη μακρόχρονη ιστορία της μάρκας διατίθεται τώρα με νέο 4κύλινδρο turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 306 ίππους και υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις με σύστημα τετρακίνησης ALL4.

Εξήντα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος μετά το λανσάρισμα του πρώτου μικρού βρετανικού αυτοκινήτου, που έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο χάρη σε μοναδικά προϊοντικά χαρακτηριστικά, όπως η αίσθηση go-kart και η δημιουργική αξιοποίηση χώρου.

Θέλοντας να σηματοδοτήσει αυτή την εμβληματική επέτειο, η Μini παρουσιάζει ένα μοντέλο υψηλής αισθητικής, που υπογραμμίζει αφενός τις βρετανικές ρίζες, αφετέρου τον ευέλικτο χαρακτήρα της. Με ιδιαίτερα στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού, η έκδοση 60 Years υπογραμμίζει τον σπορ χαρακτήρα της μάρκας. Η ειδική έκδοση διατίθεται για το τρίθυρο και το πεντάθυρο Mini, με τέσσερις εκδόσεις κινητήρων για το καθένα.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS