Η τρίτη γενιά της Skoda Octavia βελτιώνεται, ανεβαίνει ξεκάθαρα κατηγορία και προτάσσει το τεχνολογικό της υπόβαθρο.

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο αυτοκίνητο τις τρεις τελευταίες δεκαετίες που να έχει σημαδέψει τόσο πολύ την πορεία μιας μάρκας, όσο η Octavia αυτή της Skoda.

Λανσαρισμένη για πρώτη φορά το 1996, η Octavia ήταν το μοντέλο εκείνο μέσω του οποίου η μάρκα έδειξε στο πλατύ κοινό τη νέα της εποχή και τη στροφή της προς νέα και πιο ποιοτικά αυτοκίνητα.

Μεγάλωσε και ομόρφυνε

Η νέα Skoda Octavia έρχεται με αισθητή αύξηση των διαστάσεών της, αφού μακραίνει κατά 9 εκατοστά φθάνοντας στα 4,659 μέτρα και πλαταίνει κατά 45 χιλιοστά, ενώ διατηρεί το ύψος της στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το παρελθόν.

Με έμφαση στο Value for Money

Για μια ακόμη φορά, η Octavia δίνει έμφαση στο Value for Money, με τις τιμές να διατηρούνται σε πολύ καλά επίπεδα, ειδικά για τα δεδομένα της μεσαίας κατηγορίας.

Κινητήρας-Κιβώτιο

Μεταξύ των επιλογών της Skoda Octavia περιλαμβάνεται και η νεότερη εκδοχή του 16βάλβιδου 1,6 TDI με 105 ίππους του ομίλου VW. Πρόκειται για τη δεύτερη πετρελαιοκίνητη επιλογή στη γκάμα μετά τη de-tuned έκδοση με 90 ίππους, η οποία πλαισιώνεται από το πακέτο οικολογικών τεχνολογιών «Green Tec» (Start-Stop κινητήρα και Σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση).

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό της νέας Octavia η σχεδίαση παραδοσιακά ακολουθεί απλές και λιτές γραμμές, με το περβάζι στο άνω τμήμα και τους μακρόστενους αεραγωγούς να είναι τα δύο πιο ξεχωριστά σχεδιαστικά γνωρίσματα του ταμπλό.

Χώροι

Στο κομμάτι των χώρων, η νέα Octavia εξαργυρώνει την αύξηση των διαστάσεών της και κυρίως με το ιδιαίτερα μακρύ της μεταξόνιο.

Στο πίσω κάθισμα λοιπόν, τρεις ενήλικοι επιβάτες θα βρουν άνετα θέση, έχοντας στη διάθεσή τους αρκετό χώρο για τους ώμους και άπλετο χώρο για τα γόνατά τους.

Οδική συμπεριφορά

Η νέα Skoda Octavia είναι ένα από τα νέα μοντέλα του VW Group που βασίζονται πάνω στη νεότερη MQB πλατφόρμα του ομίλου (νέα VW Golf, Audi A3, SEAT Leon κ.λπ.).

Όπως ακριβώς έχει συμβεί και στα υπόλοιπα λοιπόν αυτοκίνητα, η πλατφόρμα αυτή αφενός μεν διακρίνεται για την ιδιότητά της να αυξομειώνει τις διαστάσεις της, αφετέρου δε, έρχεται για να συνεισφέρει στη μείωση του βάρους και να αυξήσει την συνολική ακαμψία.

Πηγή: autotriti.gr