Συνεργασία της Nissan με την EDF Group 

Επιτάχυνση της ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη


AUTO
15:01
25/09/2019
Συνεργασία της Nissan με την EDF Group 
loading

Η Nissan και το EDF Group, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την επιτάχυνση της ηλεκτρικής κινητικότητας από κοινού, ιδίως μέσω της έξυπνης φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η συμφωνία αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιταλία.

Η συγκεκριμένη συμφωνία συνεργασίας επικεντρώνεται κυρίως στην ανάπτυξη λύσεων έξυπνης φόρτισης (οχήματος σε δίκτυο - V2G), συνδυάζοντας τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται και κατοχυρώνονται από τις δύο εταιρείες. Η έξυπνη φόρτιση αφορά τεχνολογίες που βελτιστοποιούν τη φόρτιση, ή την εκφόρτιση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, με αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας, η Nissan είναι υπεύθυνη για την πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων συμβατών με V2G και η EDF Group είναι υπεύθυνη για τις λύσεις φόρτισης V2G και τις συναφείς υπηρεσίες.

  • Θεμελιώδες για τη Nissan είναι η ενσωμάτωση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην κοινωνία, με την τεχνολογία V2G να προσφέρει σημαντικά οφέλη στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και νέες, οικονομικού χαρακτήρα, ευκαιρίες στις επιχειρήσεις.
  • Το EDF Group δεσμεύεται να προωθήσει την καθαρή κινητικότητα για όλους, ιδίως με την ανάπτυξη λύσεων «έξυπνης φόρτισης» με απτά οφέλη για τους καταναλωτές. Αυτές οι ολοκληρωμένες λύσεις, περιλαμβάνουν τη διαχείριση της φόρτισης και της εκφόρτισης της μπαταρίας, καθώς και ευέλικτες υπηρεσίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, διαθέσιμες μέσω της αποθήκευσης ενέργειας. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα παρέχονται από την Izivia, μια εξ ολοκλήρου θυγατρική του EDF Group που ειδικεύεται στις υποδομές φόρτισης  και την Dreev, τη νέα κοινοπραξία των EDF-NUVVE,  που ειδικεύεται στις εμπορικές λύσεις V2G.

Νίκος Τσάδαρης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει