Οι πιλότοι της  Nissan  e.dams,  Sebastien   Buemi  και OliverRowland,  θα  επιστρέψουν  για  την  επόμενη  σεζόν της FormulaE, μετά από ένα ντεμπούτο με πολλά ρεκόρ.

Το ντουέτο των πιλότων, θα συνεχίσει να επιδεικνύει τις επιδόσεις της τεχνολογίας  των ηλεκτροκίνητων  οχημάτων μηδενικών εκπομπών της Nissan, κατά τη διάρκεια της 6ης σεζόν του πρωταθλήματος ABB FIA της Formula E.

Η νέα σεζόν ξεκινά με διπλή αγωνιστική στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στις 22-23 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν αγώνες  στο Σαντιάγκο της Χιλής, στην Πόλη του Μεξικό, το  Χονγκ Κονγκ, την Ρώμη, το Παρίσι, τη Σεούλ, το Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη.

Η σεζόν θα ολοκληρωθεί με διπλούς αγώνες στο Λονδίνο, στις 25-26 Ιουλίου του επόμενου έτους.

Στην περασμένη σεζόν, Buemi και Rowland,  κατάφεραν να κατακτήσουν μια σειρά από εκπληκτικές επιδόσεις.

Η ομάδα πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα, μετά από 13 αγώνες σε 12 πόλεις σε όλο τον κόσμο, μετράει 6 νίκες επί του podium, 6 pole positions (οι περισσότερες από οποιαδήποτε ομάδα) και 16 Super Pole αθροιστικά για Buemi και Rowland, γεγονός που την καθιστά την καλύτερη ομάδα στα προκριματικά του πρωταθλήματος.

Κλείνοντας να θυμίσουμε ότι, ο Sebastien Buemi κέρδισε την πρώτη νίκη της Nissan e.dams, στον προτελευταίο αγώνα της προηγούμενης σεζόν, στους δρόμους του Μπρούκλιν,  καθώς η 5η σεζόν ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Νέα Υόρκη.

Με τέσσερις διαδοχικές νίκες στο βάθρο, ο Ελβετός οδηγός  κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Νίκος Τσάδαρης