Το περιαστατικό μεταξύ του Μαξ Φερστάπεν και του Σαρλ Λεκλέρκ λίγο πριν το τέλος του γκραν πρι στην Αυστρία προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στον κόσμο του μηχανικίνητου αθλητισμού, καθώς αρκετοί θεώρησαν επικίνδυνη την κίνηση του Ολλανδού για να πάρει την πρωτιά και τελικά τη νίκη, ενώ άλλοι υποστήριξαν πως ήταν κάτι που συμβαίνει στους αγώνες, ένα αγωνιστικό συμβάν.

Τον τελευταίο λόγο είχαν οι αγωνοδίκες της Formula 1, οι οποίοι αποφάσισαν πως ο πιλότος της Red Bull δεν έκανε κάποια αντικανονική κίνηση προς τον αντίπαλό του της Ferrari και έτσι εκείνος κρατά τη νίκη και τους 26 βαθμούς (μαζί με τον έναν του ταχύτερου γύρου).

Η εξήγηση των αγωνοδίκων αναφέρει: «Το αυτοκίνητο 33 (Φερστάπεν) προσπάθησε να προσπεράσει το αυτοκίνητο 16 (Λεκλέρ) στην στροφή 3. Όταν το έκανε αυτό, το αυτοκίνητο 33 ήταν δίπλα στο αυτοκίνητο 16 στην είσοδο της στροφής και είχε τον πλήρη έλεγχο της στροφής καθώς βρισκόταν στην εσωτερική. Αν και το αυτοκίνητο 33 όσο και το αυτοκίνητο 16 προσπάθησαν να στρίψουν μαζί δεν υπήρχε επαρκής χώρος και για τα δύο αυτοκίνητα. Με βάση όλα όσα είδαμε και ακούσαμε από τους εμπλεκόμενους, θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα αγωνιστικό συμβάν».

Δείτε το περιστατικό: