Ασφαλίζω ή καταθέτω πινακίδες;

Το δίλημμα που ταλαιπωρεί τους κατόχους Ι.Χ.


AUTO
18:44
11/03/2013
Ασφαλίζω ή καταθέτω πινακίδες;
9
loading

Πολλοί κάτοχοι Ι.Χ. βρίσκονται τον τελευταίο καιρό αντιμέτωποι με το δίλημμα της ασφάλισης των οχημάτων τους ή της κατάθεσης πινακίδων. Και αυτό γιατί μετά τις 14 Απριλίου οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα τιμωρούνται με βαρύτατα πρόστιμα!

Όπως έχει ήδη διευκρινιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, η ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική μόνο για τα οχήματα που δεν φέρουν πινακίδες.

Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος προβλέπει τα εξής:

«Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την κατά το άρθρο 2 ασφαλιστική κάλυψη επιβάλλονται, πέραν των αναγραφομένων στο άρθρο 12 ποινών, και οι παρακάτω κυρώσεις:

α) Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής ατυχήματος από όχημα επιτόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

β) Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με χίλια (1.000) ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, πεντακόσια (500) ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και διακόσια πενήντα (250) ευρώ για τα δίκυκλα. Το παραπάνω χρηματικό πρόστιμο εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.»

Μια λύση στο παραπάνω δίλημμα μπορεί να μας δώσει η εξέταση του προβλήματος από οικονομική σκοπιά. Δηλαδή, πόσο θα μας κοστίσει η ασφάλιση, σε σχέση με το πρόστιμο που κινδυνεύουμε να πληρώσουμε.

Εάν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μια οικονομική προσφορά για την ασφάλιση του οχήματός μας, δεν έχουμε κανένα λόγο να διακινδυνεύσουμε την επιβολή προστίμου...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Kats

  Κανένα πρόβλημα για Κατς/Μελ. Οι BMW μας είναι ασφαλισμένες έτοιμες να μας μεταφέρουν με ασφάλεια και πολυτέλεια στον προορισμό μας

 2. avatar bigakis

  Ασφάλισε το εισόδημά σου καταθέτοντας πινακίδες ή ασφάλισε το όχημά σου καταθέτοντας το εισόδημά σου.

 3. avatar Nikos-Nikos .

  ΨΗΦΙΖΩ \'\' ΣΥΡΙΖΑ\'\' ! ! !

 4. avatar neraida

  θα καταθέσω της πινακίδες !!!! 🙁

  1. avatar Domenicodiver

   Μην υποκύπτεις στις απειλές τους. Συνέχισε να οδηγάς ανασφάλιστη...

   1. avatar King Ink

    Δεν εχεις καμμια επαφη με την πραγματικοτητα.... εισαι diver ... και οχι driver !
    Μην το λες ουτε για αστειο !

    1. avatar Domenicodiver

     Μόνο ένας έπιασε το νόημα αυτού που έγραψα? Πρέπει να ψάξω να δω τι φταίει, το χιούμορ μου ή η αντίληψη κάποιων...

     1. avatar NHO

      καλα τα λες.....μαζι σου

  2. avatar Powerfull

   Όταν το κάνεις, θυμήσου να απαιτήσεις πίσω και τα χρήματα από τα τέλη κυκλοφορίας, γιατί αυτοί πάνε να μας πιάσουν εντελώς [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει