Έχοντας πάρει μια πρώτη ιδέα στο Παρίσι, το νέο hypercar της McLaren με την ονομασία P1ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα φώτα της Γενεύης. Ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, αν και κάποια στοιχεία του αυτοκινήτου κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κινητήρας θα είναι ο βελτιωμένος V8 των 3,8 λίτρων της McLaren MP4-12C και θα αποδίδει μαζί με μια υβριδική διάταξη KERS, στα πρότυπα της F1, μέχρι και 950 ίππους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πίνακας οργάνων θα διαθέτει digital ενδείξεις, οι οποίες θα μεταβάλλονται ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που επιλέγει ο οδηγός.

Για παράδειγμα στην επιθετική ρύθμιση «Race» ο πίνακας θα μεταμορφώνεται σε F1 look με ενδείξεις αλλαγής ταχύτητας με πράσινη, κόκκινη και μπλε περιοχή (led ενδείξεις).

Παράλληλα στη συγκεκριμένη ρύθμιση η πίσω αεροτομή και οι εμπρός αεροδυναμικοί διαχύτες συντονίζονται κατάλληλα, για τη βελτίωση της συμπεριφοράς της P1 σε υψηλές ταχύτητες (αεροδυναμικός συντελεστής 0,34).

Η McLaren ισχυρίζεται ότι στα 240 km/h η κάθετη δύναμη (αρνητική άνωση) αγγίζει τα 600 kg, νούμερο αντίστοιχο της McLaren 12C GT3 Racer.

McLaren P1

Η τιμή της εντυπωσιακής McLaren P1 υπολογίζεται περί τις 880.000 ευρώ, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στις αρχές του ερχόμενου Σεπτέμβρη, στον εορτασμό των 50 χρόνων για την McLaren.

Πηγή: gocar.gr