Αφού επικράτησε κατά κράτος στις πίστες κατά τις αρχές της δεκαετίας του 1970 με την αριστουργηματικά στημένη 917, η Porsche ήταν πια καιρός να πάει γι’ άλλα.

Ένα διαφορετικό αγωνιστικό project αναζητούσε που να βασίζεται στην εμβληματική 911. Λίγα χρόνια αργότερα, εκεί κοντά στα τέλη των 70s, η Porsche παρουσίασε την 935 και το αγωνιστικό έδειξε τα τρομακτικά του δόντια σε κάθε αγώνα αντοχής του πλανήτη, από το Le Mans ως το Sebring και την Daytona.

Ένα από τα 7 αγωνιστικά που έφτιαξε η Porsche ειδικά για τις πίστες της Αμερικής περιήλθε το 1979 στα χέρια του Otis Chandler, εκδότη των «Los Angeles Times», ο οποίος το πούλησε το 1996 σε συλλέκτη.

Η κούκλα του παρελθόντος με τα πιστοποιητικά, τη σπανιότητα και τις περγαμηνές της αποτελούσε το κόσμημα της συλλογής του, μόνο που τώρα βγαίνει σε δημοπρασία.

Το θρυλικό αγωνιστικό ενσαρκώνει την ίδια την αγωνιστική ιστορία της Porsche, αποτελώντας εξέλιξη της πανίσχυρης RSR 2.1 Turbo. Βελτιωμένο στα σημεία, κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1979 και εγκαινίασε μια νέα εποχή ηγεμονίας της Porsche.

Όταν την αγόρασε ο Chandler στις 15 Μαρτίου 1979, η 935 με τα 650 άλογά της του κόστισε το αστρονομικό ποσό των 134.963 δολαρίων. Πλέον βρίσκεται στην ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών Gooding and Company και αναμένεται να πιάσει κάπου μεταξύ 2,5-3 εκατ. δολάρια…