Η Skydancer είναι μια εταιρεία που εδρεύει στην Κολωνία και ασχολείται με την κατασκευή τροχόσπιτων. Στο πλαίσιο της έκθεσης CMT 2019 που έγινε στη Στουτγκάρδη παρουσίασε το νέο της πόνημα, το Apéro που είναι το πρώτο κάμπριο motorhome.

Δημιουργός του είναι ο Piotr Kubiński, ο οποίος το 2014 είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο Skydancer Atego Cabrio, με το οποίο ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη. Οι πολύ θετικές αντιδράσεις που έλαβε από τον κόσμο τον έπεισαν να προχωρήσει στην κατασκευή μιας έκδοσης παραγωγής.

Κάπως έτσι προέκυψε το Apéro, το οποίο «πατά» στο σασί του Fiat Ducato και χρησιμοποιεί -στη βασική του έκδοση- τον 2,3 L Multijet 2 Turbodiesel EURO 6 απόδοσης 150 hp.

To ιδιαίτερο αυτό RV έχει μήκος 7 μέτρα και ύψος 3,05 μέτρα. Διαθέτει δύο επίπεδα, με το κόκπιτ του οδηγού να βρίσκεται στο υψηλότερο τμήμα. Η οροφή ανοίγει με ηλεκτρικό μηχανισμό, επιτρέποντας στον οδηγό και τους συνεπιβάτες του να απολαύσουν τον ήλιο, το αεράκι ή να περάσουν μια ρομαντική βραδιά κάτω από τα αστέρια. Οι θέσεις που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο είναι συνολικά τέσσερις και μπορούν να μετατραπούν σε ένα άνετο κρεβάτι ικανό να φιλοξενήσει δύο ανθρώπους.

Στο χαμηλότερο επίπεδο υπάρχει ο χώρος διαμονής που περιλαμβάνει ένα διπλό κρεβάτι, μια μικρή κουζίνα με δύο μάτια, ένα ψυγείο χωρητικότητας 145 λίτρων, νεροχύτη και χώρο προετοιμασίας φαγητού. Το μπάνιο περιλαμβάνει τουαλέτα και ντουζιέρα. Για εξοικονόμηση χώρου ο νιπτήρας διαθέτει μηχανισμό που του επιτρέπει γλιστράει μέσα στον τοίχο.

Στο πίσω μέρος του RV υπάρχει ένας τεράστιος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει τις αποσκευές των επιβατών όπως επίσης σκούτερ και ποδήλατα.

Η τιμή του Skydancer Apéro στη Γερμανία έχει οριστεί στα 128.520 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων.