Όσο περνάει ο καιρός ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο πρώτο compact SUV στην Ιστορία της Mercedes, το οποίο θα λανσαριστεί το 2014. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο, το οποίο θα αποτελέσει το μικρότερο SUV της εταιρείας.

Το εν λόγω μοντέλο πρόκειται να μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τις νέες γενιές των B-Class και A-Class, από τις οποίες θα αντλήσει τόσο τη σχεδίασή του, όσο και την πλατφόρμα και τους κινητήρες που θα χρησιμοποιεί. Και σε ό,τι αφορά στη σχεδίαση, «κατάσκοποί» ήδη αποκαλύπτουν το ποιόν του νέου γερμανικού SUV…

Μοντέρνα και δυναμική αισθητική

Το πρώτο μικρομεσαίο SUV στην Ιστορία της Mercedes θα αποκτήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα σχεδίαση, που θα αντληθεί απευθείας από τη νέα Mercedes A-Class.

Έτσι, στο εμπρόσθιό του τμήμα διακρίνουμε τον επιθετικό προφυλακτήρα, αλλά και την περισσότερο τονισμένη μάσκα, με τη χρωμιωμένη γρίλια να φέρει περήφανα το αστέρι της Mercedes.

Οι ομοιότητες με την A-Class συνεχίζονται και στα πλαϊνά του αμαξώματος, όπου οι χαρακτηριστικές οριζόντιες νευρώσεις συμβάλλουν στο δυναμισμό του σχήματος.

Φυσικά, υπάρχουν και οι απαραίτητες λεπτομέρειες εκείνες που τονίζουν τον «off-road» χαρακτήρα του οχήματος, όπως η εμπρόσθια χρωμιωμένη «ποδιά», η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι ράγες της οροφής.

4Χ2 ή 4Χ4, με μικρού κυβισμού κινητήρες

Η πρώτη Mercedes A-Class SUV στην ιστορία θα διατεθεί σε εκδόσεις με κίνηση τόσο στους δύο, όσο και στους τέσσερις τροχούς, με τις δεύτερες να εφοδιάζονται φυσικά με αυτόματο σύστημα τετρακίνησης.

Από πλευράς κινητήρων, στη γκάμα θα δούμε τις δύο εκδοχές του turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων της μάρκας, σε ισχύ 122 και 156 ίππων.

Στο πεδίο του diesel θα έχουμε και πάλι τα ίδια μοτέρ με αυτά της A-Class, δηλαδή με τον 1,5 λίτρων πετρελαιοκινητήρα τον 109 ίππων, αλλά και τον 1,8 λίτρων diesel με 109 και 136 «άλογα».

Στα κιβώτια τέλος, θα υπάρχει επιλογή και για το νέο 7G-DCT αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, εκτός φυσικά των μηχανικών κιβωτίων.

Πηγή: autotriti.gr