Από τα τέλη Νοεμβρίου, οι επισκέπτες του νέου μουσείου της Skoda θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά την ιστορία της μάρκας σε έναν νέο εντυπωσιακό χώρο.

Σε έκταση μεγαλύτερη των 1.800 τ.μ., στη λεωφόρο Vaclava Klementa, πολύ κοντά στη κεντρική μονάδα παραγωγής στη Mlada Boleslav, θα εκτίθενται οι κορυφαίες στιγμές από τα 117 χρόνια πορείας της τσέχικης μάρκας (μέλος του ομίλου της VW) στην αυτοκίνηση.

«Η Skoda είναι μία από τις παλαιότερες και από τις πιο πλούσιες σε παράδοση αυτοκινητοβιομηχανία στο κόσμο. Το νέο Μουσείο δηλώνει ευρέως τη σημαντικότητα της μάρκας, και είναι σίγουρο πως θα προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του», σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας, Dr. Winfried Vahland.

«Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας. Στα προσεχή χρόνια, η Skoda θα αναπτυχθεί παγκοσμίως πολύ πιο δυναμικά. Όταν επιθυμείς να ξεπεράσεις τον ανταγωνισμό σου, θα πρέπει να ρίχνεις ματιές και στο παρελθόν σου τακτικά. Αυτό ακριβώς κάνουμε, με το νέο μουσείο στην ιστορική του τοποθεσία, με εντυπωσιακό τρόπο», σχολιάζει το αφεντικό της μάρκας.

Το Μουσείο της Skoda στεγάζεται σε ένα από τα αρχικά κτίρια του εργοστασίου. Αυτό μετατρέπει, προς το παρόν, την εταιρεία στον μοναδικό κατασκευαστή αυτοκινήτων, που παρουσιάζει την ιστορία του στο χώρο όπου όλα ξεκίνησαν.

«Είναι προσγειωμένο και απλά έξυπνο, με άλλα λόγια, είναι Skoda»,εξηγεί ο Vahland. «Αυτό που κάνουμε είναι μία σύγχρονη παρουσίαση σε ένα παραδοσιακό κτίριο παραγωγής της εταιρείας μας».

Ο πλήρως ανακαινισμένος χώρος θα είναι φωτεινός, μοντέρνος, άνετος και κυρίως φιλικός για τον επισκέπτη. Κατά τη διάρκεια του επανασχεδιασμού του μουσείου, ο αρχιτέκτονας Jangled Nerves, συμπεριέλαβε και ιστορικά τμήματα από το ίδιο το κτήριο μετατρέποντας έτσι και αυτά σε εκθέματα. “
«Όπου ήταν απαραίτητο, δημιουργήσαμε κάτι καινούριο, και το κάναμε με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε το μίγμα παλιού και καινούριου να φέρει ένα μοναδικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Thomas Hundt, Διευθυντής Δημιουργίας.

Τρεις θεματικές ενότητες θα περιλαμβάνονται στη νέα συλλογή του μουσείου: «εξέλιξη», «παράδοση» και «παραγωγή», δίνοντας έτσι στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην ιστορία της μάρκας και να γοητευτούν από τα ιστορικά μοντέλα. Πέρα από τα στατικά εκθέματα, οι οπτικοακουστικές παρουσιάσεις και τα διαδραστικά δρώμενα θα μετατρέψουν την επίσκεψη στο μουσείο Skoda σε μία μοναδική εμπειρία.

Επιπρόσθετα ο νέος πολυχώρος “Laurin & Klement hall” που τοποθετείται ανάμεσα στα τμήματα «παράδοση» και «παραγωγή» προσφέρει 930 τ.μ για εκδηλώσεις και ειδικές παρουσιάσεις στους επισκέπτες του.

Επειδή έχω επισκεφθεί δύο φορές το παλαιό Μουσείο και έχω δει τα εκθέματα, είμαι σίγουρος ότι το νέο Μουσείο θα αναβαθμίσει την εικόνα της ιστορίας της μάρκας. Πραγματικά, τεράστια παράδοση που ξεκίνησε από τα ποδήλατα των Laurin & Klement, για να φθάσει στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Οι επενδύσεις του ομίλου της VW, για πάνω από 15 χρόνια, έχουν πιάσει τόπο, διότι η Skoda έχει εξελιχθεί σε μία σπουδαία μάρκα διεθνώς.

Πηγή: sport-fm.gr