Μετά από τη διακοπή του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 σχεδόν για δύο εβδομάδες, ομάδες και πιλότοι φιλοξενούνται στην Ιαπωνία για τον 15ο γύρο της σεζόν (4-7/10).

Ωστόσο, πριν καλά-καλά ξεκινήσει το γκραν πρι την παράσταση έκλεψε ο Μίκαελ Σουμάχερ και η ανακοίνωση της αποχώρησης του από τα γκριντ στο τέλος της σεζόν για δεύτερη φορά.

Σουμάχερ: «Είχα επιλογές αν ήθελα»

Την επιλογή να συνεχίσει να τρέχει στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 απέρριψε ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε πως αν ήθελε να βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στα γκριντ, είχε τη δυνατότητα να το κάνει.

«Αν ήθελα να συνεχίσω στο πρωτάθλημα, είχα επιλογές να το κάνω. Όμως για να είμαι ειλικρινής, δεν ένιωθα σε καλή κατάσταση. Ό,τι και να γίνει δεν υπάρχει λόγος για να αποφασίσω κάτι τώρα. Το μόνο που θα κάνω είναι να αφοσιωθώ στα τελευταία έξι γκραν πρι».

Αλόνσο: «Θαύμα αν πάρω το πρωτάθλημα»

Στη διαφορά δυναμικότητας των μονοθεσιών της Ferrari με αυτά των αντιπάλων τους αναφέρθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, χαρακτηρίζοντας θαύμα την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα των πιλότων. Ο Ισπανός, ωστόσο τόνισε πως πλέον έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη διαφορά που έχουν δημιουργήσει.

«Είναι ένα μικρό θαύμα που είμαστε στην πρώτη θέση. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα δικά μας μονοθέσια με τον αντιπάλων μας, ιδιαίτερα στα πρώτα έξι, εφτά γκραν πρι. Συνεπώς, η θέση που βρισκόμαστε είναι ένα μικρό δώρο. Τώρα το μονοθέσιο βελτιώνεται, είμαστε σταθερά στο βάθρο, άρα είμαστε ικανοί να διατηρήσουμε τη διαφορά μας», ανέφερε ο Αλόνσο.

Χούλκενμπεργκ: «Πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη»

Στις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ferrari, με σκοπό να αντικαταστήσει τον Φελίπε Μάσα, αναφέρθηκε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο Γερμανός πιλότος τόνισε πως ακόμη δεν μπορεί να ανακοινώσει κάτι για το μέλλον του.

«Προφανώς, την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν αρκετές αλλαγές στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν αρκετές φήμες για εμένα, αλλά προς το παρόν εγώ δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι ακόμη. Πρέπει να περιμένουμε και θα δούμε. Υπάρχουν συζητήσεις με την Force India».

Πηγή: Sport-fm.gr