Η ευχάριστη έκπληξη της Hyundai στο Σαλόνι Αυτοκινήτου, στο Παρίσι, είναι η αγωνιστική έκδοση του i20, που φαίνεται να σηματοδοτεί την επιστροφή της εταιρείας στο WRC, μετά από το 2003!

Η Hyundai, λοιπόν, φαίνεται ότι δρομολογεί τη μεγάλη επιστροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally, με την εμφάνιση, στο Σαλόνι του Παρισιού, του i20 WRC, μαζί με τις αγωνιστικές εκδόσεις του νέου i130, αλλά και του Veloster. Οι Κορεάτες δεν έχουν δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγωνιστικού i20, σύμφωνα όμως με πληροφορίες, το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με Turbo κινητήρα 1.6 λίτρων, απόδοσης 200+ ίππων.

Το i120 WRC, η πρώτη εικόνα του οποίου, ήδη διέρρευσε, θα παρουσιαστεί στο Παρίσι ημιτελές (χωρίς εσωτερικό), ωστόσο η πρόθεση της εταιρείας να επιστρέψει στο Πρωτάθλημα, αποτελεί μια ιδιαίτερη ευοίωνη είδηση, αν αναλογιστούμε ότι ήδη έχει ανακοινωθεί και η επιστροφή της VW, με το Polo R WRC. H Hyundai έχει συνεργαστεί με την Rhys Millen Racing, παρουσιάζοντας πέρσι μια αγωνιστική έκδοση του Veloster, με 4κύλινδρο Turbo κινητήρα 500 ίππων.

Πηγή: autotriti.gr