Οργισμένοι οδηγοί απήγαγαν κάμερα-ραντάρ στην Ιταλία

Ζητούν πίσω τα λεφτά από τις κλήσεις


AUTO
21:54
06/09/2012
Οργισμένοι οδηγοί απήγαγαν κάμερα-ραντάρ στην Ιταλία
2
loading

Είναι απίθανο, είναι αστείο και είναι αλήθεια. Την περασμένη εβδομάδα μια «οργάνωση» που αυτοαποκαλείται Comitato No Velox (Επιτροπή κατά των Καμερών Ταχύτητας) αποφάσισε ότι δεν πάει άλλο με την κατάσταση και ανέλαβε δράση, απαγάγοντας μια κάμερα-ραντάρ.

Για να το πετύχουν, τρύπωσαν σε μια αποθήκη της αστυνομίας και αφαίρεσαν την κάμερα που κοστίζει 23.000 ευρώ. Η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ όμως. Την επομένη έστειλαν στην αστυνομία ένα σημείωμα με το οποίο ζητούν λύτρα για να επιστρέψουν την κάμερα. Έτσι η κλοπή μετατράπηκε σε «απαγωγή».

Πιστό στην παράδοση του αμερικάνικου κινηματογράφου, το κείμενο ήταν συνταγμένο σαν από αποκόμματα εφημερίδων και μετέφερε το εξής απλό μήνυμα: «ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ».

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να βρει τα ίχνη των "απαγωγέων" και να απελευθερώσει την κάμερα. Υπάρχουν φόβοι για την ασφάλειά της, αλλά ούτε σκέψη για πληρωμή των λύτρων, αφού και στην Ιταλία «το ταμείον είναι μείον».

Είναι αυτή μια νέα μόδα αντίδρασης στην αύξηση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και την οικονομική επιβάρυνση των οδηγών από τη βροχή των προστίμων; Θα δούμε. Εμείς πάντως έχουμε το κίνημα «Δεν πληρώνω» που έχει αναλάβει να τιμωρήσει την «κρατική ληστεία» σε βάρος των οδηγών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar leras

    una faccia una razza!

  2. avatar 665

    Θεοί! Δηλαδή, επίσημα "κακώς προέβησαν σε παράνομη πράξη" αλλά ανεπίσημα γουστάρωωωω!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει