Μια ασφάλεια αυτοκινήτου για να θεωρηθεί καλή δεν πρέπει απλά να είναι σε μια επώνυμη και δυνατή ασφαλιστική εταιρεία, αλλά να έχει και κάποια παραπάνω χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν από τα απλά πακέτα. Για να επιλέγετε πάντα λοιπόν πάντα ολοκληρωμένες και καλές ασφάλειες αυτοκινήτου, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε στα βασικά πακέτα και τις παρακάτω καλύψεις:

Οδική βοήθεια

Η οδική βοήθεια δεν είναι μία κάλυψη μονάχα για εξαιρετικές ανάγκες, αλλά μια καθημερινή ανάγκη του κάθε οδηγού. Από την αλλαγή ενός σκασμένου λάστιχου μέχρι και την ρυμούλκηση του οχήματος σας, η κάλυψη της οδικής βοήθειας θα σας παρέχει την απαραίτητη στήριξη εντελώς δωρεάν. Έτσι, αποτελεί το Α και το Ω κάθε ασφάλειας αυτοκινήτου που θέλει να χαρακτηρίζεται καλή.

Θραύση κρυστάλλων

Μια ασφάλεια αυτοκινήτου χωρίς οδική βοήθεια και θραύση κρυστάλλων είναι σαν ένα γεύμα χωρίς αλάτι και πιπέρι. Αυτές οι δύο απλές επιπλέον καλύψεις είναι που κάνουν τη μεγάλη διαφορά σε κάθε καλή ασφάλεια αυτοκινήτου. Από το ενδεχόμενο να σας σπάσουν τα τζάμια του οχήματος σε περίπτωση κλοπής, μέχρι και ένα ατυχές συμβάν που θα ραγίσει το παρμπρίζ, η θραύση κρυστάλλων θα καλύψει εντελώς δωρεάν το κόστος αντικατάστασης τους και θα είναι πάλι σαν καινούργια, όπως τότε που παραλάβατε το αυτοκίνητο σας από το εργοστάσιο.

Προσωπικό ατύχημα

Και μιας και μιλάμε για ατυχή συμβάντα πάντα υπάρχει η περίπτωση ενός ατυχήματος. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχούμε, καθώς κάθε ασφάλεια αυτοκινήτου που συμπεριλαμβάνει την κάλυψη του προσωπικού ατυχήματος αποτελεί το «μαξιλαράκι» για τον οδηγό που θα τραυματιστεί. Με την συγκεκριμένη κάλυψη ο οδηγός είναι εξασφαλισμένος για το κόστος θεραπείας του, ενώ αν τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και υπάρχει μόνιμη σωματική βλάβη η εταιρεία θα στηρίξει με ένα αρκετά γενναίο εφάπαξ ποσό τον άτυχο οδηγό.

Νομική προστασία

Μπορεί να μην υπάρχουν τραυματισμοί σε όλα τα ατυχήματα, όμως υπάρχουν νομικά προβλήματα και αρκετές ασυνεννοησίες. Σε αυτή την περίπτωση οι ασφάλειες αυτοκινήτου έχουν προβλέψει ώστε να καλύπτουν με την νομική προστασία. Με τη συγκεκριμένη κάλυψη το κόστος των δικαστικών εξόδων περνά στην ασφαλιστική σας εταιρεία και έτσι αποφεύγετε να σπαταλάτε χρήματα για τον εγωισμό κάποιου που σας τράκαρε και δεν παραδέχεται το λάθος του.