Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα δύο σχεδιαστικά σκίτσα που προσφέρουν μια πρόγευση του Vision RS, του design concept που θα παρουσιάσει η μάρκα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, σε περίπου ένα μήνα.

Το Vision RS προϊδεάζει για ένα μελλοντικό σπορ compact μοντέλο και ταυτόχρονα δείχνει πού θα κινηθεί σχεδιαστικά η γκάμα RS, που περιλαμβάνει τις πιο σπορ εκδόσεις της μάρκας. Παράλληλα με τα σκίτσα, η εταιρία παρουσίασε και ένα video που δείχνει τη δουλειά που γίνεται στα studio της εταιρείας, εκεί που τα RS ξεκινούν από απλές γραμμές σε χαρτί μέχρι να καταλήξουν στις σπορ δημιουργίες της νέας εποχής της μάρκας.

Η οπτική εντύπωση που δίνουν τα σκίτσα περιγράφεται από μία λέξη: αεροδυναμική. Λεπτά φωτιστικά σώματα LED, σφηνοειδής φόρμα, διαχύτες και σπόιλερ συνθέτουν ένα compact μοντέλο που φέρει περήφανα την ένδειξη RS. Ένας συνδυασμός γραμμάτων που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 130 RS, για να ακολουθήσουν το 1974 τα 180 RS και 200 RS, μοντέλα που συμμετείχαν σε αγώνες ράλλυ. Από το 2000, η ένδειξη RS πλέον χρησιμοποιείται για να ξεχωρίζουν όλες οι εκδόσεις επιδόσεων των μοντέλων της μάρκας.

Το design studio της Skoda, με διευθυντή τον Όλιβερ Στεφάνι, έχει έδρα μία διατηρητέα βίλα του 19ου αιώνα, σε ένα ειδυλιακό περιβάλλον στις όχθες του ποταμού Γιζέρα, στην κεντρική Βοημία. Απασχολεί περισσότερους από 150 σχεδιαστές και βοηθητικό προσωπικό, από 26 χώρες. Αυτή η πολυσχιδής ομάδα, που συνδυάζει κουλτούρες απ’ όλο τον κόσμο, βρίσκεται πίσω από το σύγχρονο design της μάρκας και είναι υπέυθυνη και για συγκεκριμένο πρωτότυπο. Η πλήρης αποκάλυψή του, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, 4-14 Οκτωβρίου 2018.

Νίκος Τσάδαρης